Zagreb domaćin konferencije o digitalnoj budućnosti gradova

Zagreb domaćin konferencije o digitalnoj budućnosti gradova
Fotolia

Godišnja konferencija udruge Major Cities of Europe ove će se godine održati u Zagrebu od 12. do 14. lipnja. Događaj nazvan „Digitalna budućnost - Gradovi i stvarnost“ okupit će kreatore politika i menadžere lokalnih samouprava usmjerene na određivanje inovacijskih strategija i njihovu provedbu.

Riječ je o događaju koji već punih 35 godina okuplja predstavnike lokalnih samouprava. Na ovogodišnjoj konferenciji svoj će rad predstaviti istaknuti govornici i svjetski stručnjaci iz više od 17 zemalja svijeta iz redova pružatelja informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Sudionici će dobiti uvid u najbolje svjetske prakse koje na inovativnim rješenjima temelje gospodarski uspjeh uz naglasak na važnost startupa, malog i srednjeg poduzetništva te EU sufinancirane projekte.

Uz sudjelovanje menadžera, kreatora gradskih i državnih politika te službenika koji upravljaju inovacijama u informacijskim tehnologijama gradova, program konferencije uključuje niz aktualnih i zanimljivih tema poput „eGovernment - Putting Lipstick on a Pig“, „The Great Vanishing Act - Public Administration and the Impact of Emerging Technology“, „Boosting the Digital Economy - The Role of Local Public Services“, „Deep Dive parallel World Cafes“, „Local Democracy in a Social Media World“, „City Resilience“, „Embedding and Facilitating Innovation in Public Services“.

Također, ovaj će događaj sudionicima ponuditi jedinstvenu priliku da se, zajedno s kolegama različitih profila i interesa, kroz razmjenu ideja, inicijativa, iskustava i međusobnog učenja, uključe u inovacije koje se odnose na pružanje kvalitetnijih javnih usluga na lokalnoj razini. Pregled tema konferencije možete pronaći na linku http://www.majorcities.eu/conferences/2017-zagreb/.