Za tjedan dana počinje WinDays17 konferencija

Za tjedan dana počinje WinDays17 konferencija

Tijekom konferencije WinDays17, koja počinje u utorak, 25. travnja, tradicionalno će se održati Središnja svečanost kao centralno konferencijsko događanje koje okuplja sudionike Business i Technology dijela događaja. Ono je na rasporedu u srijedu, 26. travnja, u sportskoj dvorani hotela Diamant u Poreču.

Na svečanosti će, uz direktoricu Microsofta za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu Lejlu Zukić-Krivdić, govoriti i Don Grantham, direktor Microsofta za Centralnu i istočnu Europu, regiju koja unutar korporacije obuhvaća 33 zemlje. Budući da je tema Konferencije digitalna transformacija, oni će svoja izlaganja temeljiti upravo na primjerima s lokalnih i drugih europskih tržišta.

Don Grantham, će publici približiti vrijednost moderne tehnologije te načine kako ona može pomoći tvrtkama i vladama da stvaraju inovacije kako bi bile uspješne u budućnosti kao i kakav će učinak digitalna transformacija imati na dugoročni gospodarski rast Republike Hrvatske, te na njezinu konkurentnost i tržište rada. Govorit će i o promjenama koje je u protekle dvije godine doživjela tvrtka Microsoft koja je također transformirana te je time stvorena nova korporativna kultura.

Nakon Središnje svečanosti će nastupiti Miles Hilton Barber, jedan od najpoznatijih motivacijskih govornika na svijetu kako bi motivirao sudionike na promjene. Govorit će kako su potencijali za promjenu prvenstveno u nama, a ne u našem okruženju što je zorno pokazao nizom postavljenih rekorda ekstremne izdržljivosti bez obzira na činjenicu što je u mladosti izgubio vid.

Potom će se održati Technology Keynote, a vodit će ga direktor WinDays Technology konferencije Igor Pavleković. On će se dotaknuti glavnih tema konferencije te najaviti razne formate izlaganja poput demonstracija, predavanja i okruglih stolova, uz nazočnost atraktivnih sugovornika i sudionika. Tijekom svečanosti će također biti predana donacija ovogodišnje humanitarne akcije koja je namijenjena štićenicima Dječjeg doma Ruža Petrović iz Pule.