Windows Store aplikacije skuplje izvan SAD-a

Windows Store aplikacije skuplje izvan SAD-a
Antonio Jularić

Ne živite u SAD-u? Sorry, ali ako niste otišli preko velike bare crno vam se piše što se tiče Windows Store aplikacija. Sada ćete morati platiti puno više za njih jer je vaše prebivalište izvan SAD-a.

Microsoft već polako ispituje tržište s novim cijenama u državama kao što su Velika Britanija, Rusija, Kina, Danska, Švedska i Meksiko, navodi se na Windows Central  blogu. Analitičari napominju kako ovo nije svojevoljan potez Microsofta nego se radi o prilagođavanju cijena kako bi one ostale dosljedne u raznim valutama.

Cijene u američkim dolarima ostati će iste, dok se i službeno povećanje cijena u drugim valutama može očekivati od 13. travnja. Promjene će se dogoditi automatski, napominju u Microsoftu, tako da programeri aplikacija nemaju ništa s time.

Svako poskupljenje izaziva burnu raspravu pa tako mnogi ne vjeruju o ovoj priči o "prilagođavanju cijena" nego smatraju kako se radi isključivo o mogućnostima veće zarade izvan SAD-a.

Teško je uskladiti dvije priče i mišljenja, no na kraju je Microsoft taj koji odlučuje što će napraviti. Na kupcima je hoće li dati više novaca za aplikaciju ili ne. Oni koji žive u SAD-u za sada mogu mirno spavati.