Windows 10 verzija 1511 November Update uskoro ostaje bez podrške Microsofta

Windows 10 verzija 1511 November Update uskoro ostaje bez podrške Microsofta

Foto: Microsoft

Microsoft je korisnicima Windows 10 operativnog sustava preporučio da ukoliko koriste verziju 1511 iz studenog 2015. (Windows 10 November Update) pređu na noviju nadogradnju jer nakon 10. listopada ove godine je ta starija verzija prestala primati sigurnosnu podršku. Ova vijest vrijedi za sve, od Windows 10 Home, Windows 10 Pro, Windows 10 Education pa sve do Windows 10 Enterprise.

Trenutna nadogradnja jest ona iz travnja ove godine, poznatija kao Creators Update (1703). Naišla je na pozitivne osvrte i prima sve manje kritika jer Microsoft se napokon okrenuo zajednici pa prati što se događa, rješava vrlo brzo probleme i omogućava najbolje moguće iskustvo korištenja svog najnovijeg operativnog sustava, koji se nalazi na otprilike 550 milijuna uređaja diljem svijeta.

Ako pak netko ne želi prelazak na Creators Update, uvijek može na preostale verzije Windows 10 operativnog sustava, koje još uvijek primaju punu podršku. Riječ je o Anniversary Update (1607). No, ako pak ni to ne zadovoljava korisnike Windows 10 November Update, uvijek mogu čekati skorašnji Windows 10 Fall Creators Update (1709).

Što se sigurnosne podrške za 1607 i 1703 tiče, primat će sigurnosnu podršku do ožujka 2018, odnosno do rujna 2018. godine. Dakle, Microsoft najavljuje na vrijeme sve promjene, kao što je i u slučaju verzije 1511, za koju se priča da će ostati bez podrške još od svibnja, što znači da su korisnici imali dovoljno vremena za reakciju. Uostalom, nadogradnje i nadopune mogu se napraviti automatski i bezbolno pa nije potrebno čekati.

"Windows 10 je zamišljen kao usluga i zato treba nekoliko nadpuna godišnje. Svaka od tih nadopuna odvija se na prethodnoj, što znači da su povezane i jedna se veže uz drugu tako da nije moguće preskakati ih već u slučaju preuzimanja novije treba preuzeti i ono što eventualno nije preuzeto", navodi Microsoft u priopćenju.

Upravo zato će mnogi korisnici, posebno iskusniji, čekati skorašnji dolazak najnovije verzije "desetke" pa da obave sve odjednom i ne gube dvaput vrijeme na preuzimanje noviteta.

Još iz kategorije

MWC 2018: Kamera glavni adut Galaxy S9 uređaja

MWC 2018: Kamera glavni adut Galaxy S9 uređaja

25.02.2018. komentiraj

Kao što je već ranije bilo najavljeno, Samsung je uoči Mobile World Congressa u Barceloni predstavio svoj novi flagship uređaj, Galaxy S9.

Googleova umjetna inteligencija može predvidjeti bolesti srca skenirajući vaše oči

Googleova umjetna inteligencija može predvidjeti bolesti srca skenirajući vaše oči

25.02.2018. komentiraj

Bolesti srca i krvnih žila nisu samo najčešći uzrok smrti u Hrvatskoj nego i mnogim drugim zemljama na svijetu, a razlog za to su nezdravi način života, što podrazumijeva izostanak fizičkih aktivnosti i lošu prehranu. Nažalost, prevencija još uvijek ne funkcionira na pravi način pa se problemi prečesto otkrivaju prekasno, što bi se uskoro moglo promijeniti upravo zahvaljujući umjetnoj inteligenciji (AI).

MWC 2018: Zanimljivi noviteti iz Huaweija

MWC 2018: Zanimljivi noviteti iz Huaweija

25.02.2018. komentiraj

Huawei je danas u Barceloni, uoči službenog početka ovogodišnjeg Mobile World Congressa, predstavio zanimljive novitete. Među njima, očekivano, nisu bili novi telefoni serije P, koji će biti prezentirani krajem ožujka u Parizu.