Windows 10 dobiva Game Mode visokih performansi

Windows 10 dobiva Game Mode visokih performansi

Microsoft je dao veliku pažnju za svoj Windows 10 Creators Update jer se tiče video igara i mogućnosti koje se nude kroz njihov operativni sustav. Riječ je ponajprije o Windows 10 Game Mode, koji je trenutno samo rezerviran za Insider članove, ali zna se da će poboljšati performanse osobnih računala i izvući maksimum iz njih kako bi igre bile što bolje mogu biti.

Tako nešto utjecat će i na Win32 igre i na modernije UWP pa se igrači neće morati zamarati time što može biti poboljšano, a što neće. Velik je to potez od strane Microsofta i kad se vidi kako sve funkcionira u praksi bit će i boljih pregleda onoga što se točno nudi van same teorije.

A kad se govori o teoriji, osim navedenog, zna se da će noviteti ponajprije biti prednost za Xbox One, što je i logično. No, svakako će donositi prednosti i za PC korisnike, kojima uvijek treba ponešto prostora za podizanje performansi, igrivosti, poboljšanja svih vrsti...

Također, Microsoft će na svim platformama s Windows 10 operativnim sustavom ponuditi jednostavno dijeljenje onoga što igrate, a Xbox će imati i jednu posebnost - vodič kojim se može lakše snimiti sve što radite. Uz to, vodič omogućava i lakšu kontrolu nad glazbom koju slušate, kao i pregled postignuća u nekoj od igara. Tu su i novi izgled Cortane, kao i Gamerscorea. Stiže i lakše povezivanje s prijateljima na Xboxu, a s vremenom i drugim Windows 10 platformama.

Dakle, sve se većinom zsad tiče konzole i "okolnih" stvari, dio oko samih igara pričekat će testiranje i sve ono što donose poboljšanja. Pomalo je i čudno koliko se Microsoft trudio govoriti o ovoj tematici, a zapravo ne nudi ništa konkretno svima onima kojih se to tiče. Mogli su ponuditi malo više tehničkih detalja po ovom pitanju pa da igrači znaju što mogu očekivati. Sve ovo o spajanju s prijateljima, dijeljenju sadržaja i boljim pregledom svega što radite jest zanimljivo, ali čini se kao klasična nadopuna ili nadogradnja kompletnog sustava.

Sami grafički dio i izvlačenje maksimuma ono je što plijeni pozornost i informacije o tome čekat će se kao što ozebli čekaju sunce. Jer, čak i pet posto podizanja kvalitete znači mnogo. Stoga, neka se Microsoft požuri s cijelom ovom pričom i usreći gejmersku zajednicu.