WhatsApp omogućio dijeljenje svih vrsta datoteka, uvjet je da nisu veće od 128 MB

WhatsApp omogućio dijeljenje svih vrsta datoteka, uvjet je da nisu veće od 128 MB
Pixabay

U aplikaciji WhatsApp može se dijeliti zaista šarolika lepeza stvari, od slika, videa i audio zapisa, preko lokacije pa sve do dokumenata. No, do sad je broj formata bio ograničen na dokumente u PDF-u, wordu, tablice i slideove prezentacija, a u slučaju nekog drugog formata, datoteke bi ostale zasivljene i nedostupne.

No, WhatsApp je uveo promjene koje mijenjaju stvari i u tom odjelu. Tako sada korisnici mogu dijeliti bilo koji format datoteka, a jedino ograničenje jest veličina datoteka koja može biti maksimalno do 128 MB za iOS, odnosno do 100 MB za Android.

Ova promjena uvelike će olakšati proces korisnicima koji bi primjerice htjeli podijeliti nekakav apk paket za mobilnu aplikaciju, ili možda neku zip datoteku.

Kako to izgleda demonstrirali su korisnici na Twitteru:

Za pretpostaviti je kako je ograničenje postavljeno kako korisnici ne bi zagušili WhatsAppove poslužitelje s filmovima rezolucije 4K.

S druge strane, s obzirom da će sada biti moguće poslati i .apk datoteke, otvara se i novi kanal za distribuciju malwarea, pa vrijedi dodatno pripaziti što od koga dobivate.