Vozači koriste mobitele tijekom vožnje čak 88 posto vremena

Vozači koriste mobitele tijekom vožnje čak 88 posto vremena
Fotolia

Pametni telefoni nisu samo korisna stvarčica, oni nam itekako mogu naštetiti. Da je tako kad se radi o zdravlju već se zna, pate nam oči, tu je i nesanica, kao i problemi s vratom i kralježnicom... Ali, pametni telefoni nam ometaju koncentraciju, što može biti pogubno dok vozimo automobil. Ne samo za nas nego i ljude oko nas.

Istraživanje provedeno od strane Zendrivea na tri milijuna anonimnih vozača tijekom 90 dana je pokazalo da njih čak 88 posto tijekom vožnje koristi mobilne uređaje, što znači da nisu potpuno koncentrirani na vožnju. Svi oni obavili su ukupno 570 milijuna vožnji i prošli 8,96 milijardi kilometara. Prosječno, mobitel su koristili 3,5 minute u sat vremena ili šest posto vremena cijelokupnog putovanja. To je itekako zabrinjavajuće i zato se u zakone uvrštavaju brojne stavke koje bi mogle suzbiti taj negativni trend.

I dok države u suradnji s pravosuđem imaju svoj način suočavanja s problemima, tehnološka industrija ima svoj. Već se zna da na engleskom jeziku lako možemo upravljati uređajem glasovnim porukama, što nam ostavlja ruke na volanu. Ali, to podosta i sputava jer izbor većine jest tipkati poruke, a ne razgovarati.

Stoga, radi se ubrzano na tome da uređaji počnu čitati za korisnike poruke koje dobiju na uređajima, a potom ih i slati. Samo, zasad sve to ne ide baš u najboljem smjeru jer uređaji traže striktno književni jezik, a kod izgovora dok im se daju zadaci što pisati, treba biti glasan i jasan, a to je dug proces.

Zato, dok se ne dođe do situacije u kojoj će tehnologija biti na tolikoj razini da nam ruke izbace iz uporabe, najbolji savjet za svakog vozača jest biti odgovorniji prilikom vožnje i koncentrirati se prvenstveno na razgovor ispred tipkanja poruka. Uostalom, sad kad je Google omogućio Android Auto za sve automobile na način da se spaja na pametni telefon, iskustvo korištenja na višim je razinama.

Samim time, nudi se i mogućnost kontrole prilikom vožnje, koja onemogućava slanje i primanje poruka, što uvelike umanjuje distrakciju, a samim time automatski i ostavlja obje ruke na volanu...