Vollo.net proglašen najuspješnijim Microsoftovim plemenom

Vollo.net proglašen najuspješnijim Microsoftovim plemenom

Nakon pedeset dana intenzivnog rada pod okriljem Microsofta, internetski servis Vollo.net okrunjen je titulom najuspješnijeg „plemena“ u sklopu programa Microsoft Tribes. Riječ je o inicijativi iz Microsofta Hrvatska, programu namijenjenom mladim i inovativnim timovima i ICT tvrtkama u Hrvatskoj, koji je po prvi puta pokrenut u svibnju ove godine.

Program se održavao tijekom pedeset dana u prostorijama HUB 385 coworking prostora, a u njemu je sudjelovalo ukupno sedam timova, od kojih je pobjedu odnio već spomenuti startup Vollo.net. Vollo je internetski servis čiji cilj je digitalizirati autobusni prijevoz, a omogućuje jednostavno pretraživanje, usporedbu i kupovinu autobusnih karata online.

Iz pobjedničkog 'plemena' izjavili su kako im je početak bio skroman i s malo sredstava, ali i puno planova. Kao i svi ostali timovi dobili su Microsoftovu podršku u vidu hardvera i softvera što im je omogućilo doradu postojećeg proizvoda, testiranje aplikaciju na različitim uređajima, povećanje tima te optimiziranje operacija i funkcionalnosti prema partnerima.

"U nepuna dva mjeseca trajanja programa lansirali smo blog, postavili SEO i SMM strategiju te kreirali svoju prvu Google kampanju koja već uspješno donosi rezultate. Osim toga, uspješno smo odgovorili izazovu inače spore tradicionalne prijevozničke industrije i ubacili 530 novih autobusnih linija te sklopili više od pet novih suradnji za vrijeme trajanja programa. S rastom od 600% od početka do kraja programa, izuzetno smo ponosni i privilegirani što smo bili dijelom Tribes programa", izjavili su iz Vollo.neta.

Tijekom trajanja programa, osim hardware i software opreme, timovi su dobili i priliku sudjelovati u nizu stručnih predavanja iz područja digitalnog marketinga, mogućnosti financiranja iz fondova EU, financijskih aspekata poslovanja i sl. Vollo je proglašen pobjednikom kao najaktivniji i najuspješniji tim te je uz opremu nagrađen i ulaznicama za sljedeću konferenciju WinDays17. Budući da je projekt ispunio očekivanja iz Microsofta već najavljuju drugo izdanje programa koje bi se trebalo održati u 2017.