Vollo i HT u sinergiji - karte na govornicama

Vollo i HT u sinergiji - karte na govornicama
Vollo

Sustav koji je Vollo implementirao u pametne govornice u Zadru nudi od sada gotovinom kupnju karte te da odmah dođe na ku te da ju odmah dobiješ na ruke.

„10 govornica na 10 popularnih lokacija u Zadru samo su početak ove revolucije! Naime, očekuje se da će ovaj pilot-projekt uskoro zaživjeti te da će se sustav starih telefonskih govornica zamijeniti ovim zanimljivim, jednostavnim i opće korisnim rješenjem“, ističu iz Volloa.

Da Vollo misli ozbiljno kada govori o pokretanju revolucije tzv. “pametnih gradova“ potvrđuje podatak da je izabran u top 10 smart city i mobility startup-a od strane FIA-e, iliti Međunarodne automobilske federacije. Nakon zavidnog plasmana, tim Vollo otputovao je u Berlin gdje se susreo s DLV i FIA - vodećim stručnjacima i investitorima iz područja razvoja transportne infrastrukture i izgradnje tzv. “smart cities“.

“Naša je suradnja s HT-om tek početak razvoja smart city revolucije, a posve smo sigurni da će ju u budućnosti doživjeti i drugi gradovi u RH te da će ovakvi uređaji biti dostupni na frekventnim mjestima kako bi građanima i turistima u svakome trenutku maksimalno olakšali pristup informacijama“, objašnjava Marko Jukić.

Prema njegovim riječima njihova je težnja digitalizacija transporta što podrazumijeva efikasnije prijevozne operacije i konkurentnije cijene. Digitalizacija je neminovna, a kroz hibridnu se prodaju približavamo našim korisnicima, ističe Jukić.

Pritom dodaje kako im je cilj integracija svih vrsta prijevoza.

„S tim u vezi, Vollo od početka ljeta nudi korisne informacije te vozne redove za željeznički i trajektni promet. Nažalost, mogućnost online kupovine preko Vollo-a za te oblike prijevoza još nije dostupna, no naš tim marljivo radi na tome da se to promijeni“, objašnjava Jukić.