Više od 60 predavanja na 13. konferenciji Advanced Technology Days

Više od 60 predavanja na 13. konferenciji Advanced Technology Days

Tehnološka konferencija Advanced Technology Days ove će godine doživjeti svoje trinaesto izdanje. Početkom prosinca na tom će se događaju u Zagrebu okupiti 500-injak domaćih i stranih IT stručnjaka.

Konferencija je lani ostvarila rast broja sudionika za 25%, a ove se godine očekuje novi napredak po pitanju broja sudionika. Veliku popularnost u svijetu tehnologije duguje kvaliteti sadržaja i predavača, a svake se godine ljestvica podiže još više. Trinaesti po redu Advanced Technology Daysi bave se i dalje primarno Microsoftovim tehnologijama, no u skladu s modernim trendovima i otvorenošću zadnjih godina širi se i spektar tema.

Naglasak je na tehnološki naprednim temama, bez marketinga i prodaje, s naglaskom na nove trendove i tek objavljene tehnologije i proizvode. Centralno mjesto zasluženo zauzima cloud u svim oblicima, ali neće biti zanemarene niti aktualnosti iz open source svijeta. Jedna od atraktivnijih tema bit će i GDPR te će posjetitelji moći saznati kako uskladiti poslovanje, regulativu i servise kao i koje praktične posljedice i prilike Uredba donosi informatičarima. Sudionike očekuje velik broj tehnoloških predavanja i okruglih stolova koji će se tijekom dva dana odvijati kroz paralelne smjerove u pet dvorana.

Advanced Technology Days će se održati 5. i 6. prosinca u Zagrebu, a organizator je objavio da sudionike ove godine očekuje više od 60 predavanja. Za sudionike su otvorene online prijave, a cijena kotizacije za oba dana konferencije iznosi 850 kuna + PDV. Studenti i članovi Microsoft zajednice mogu iskoristiti povoljniju cijenu kotizacije s popustom od 30 posto.

Još iz kategorije

Nova ponuda Tele2 razveselit će ljubitelje gaminga

Nova ponuda Tele2 razveselit će ljubitelje gaminga

23.02.2018. komentiraj

Trend video igara je u apsolutnom porastu, sadržajno i vizualno one napreduju kako napreduje tehnologija. Izvještaji za 2016. godinu pokazuju kako preko 1.2 milijardi ljudi igra video igre. Prosječna starost im je od 31 do 35 godina, 29% korisnika je maloljetnih, a čak 45% žena aktivno igra video igrice! Za ovim podacima ne zaostaje ni Hrvatska gaming zajednica čiji podaci govore o stalnom porastu broja igrača. Dok se muška populacija više odlučuje za sportske ili igre borbe, ženama je najdraža DOTA (Defense of the Ancients).

Počinju pretprijave za STEM Games

Počinju pretprijave za STEM Games

23.02.2018. komentiraj

Otvorene su pretprijave STEM Games - međunarodno studentsko STEM natjecanje u znanju i sportu. Ovo događanje održava se po prvi puta u Europi, u Poreču od 8. do 13. svibnja 2018. Više od tisuću natjecatelja STEM Gamesa očekuje natjecanja u znanju i sportu te edukativni i zabavni program. Pretprijave traju do 25. ožujka 2018., nakon čega će fakulteti do 8. travnja odabrati svoje predstavnike među prijavljenima.

Hrvati na vrhu ljestvice Europljana koji žele plaćati pametnim satom ili narukvicom

Hrvati na vrhu ljestvice Europljana koji žele plaćati pametnim satom ili narukvicom

23.02.2018. komentiraj

Jedna četvrtina (24%) Europljana želi koristiti mogućnost beskontaktnog „prisloni i plati“ plaćanja pametnim satom, narukvicom, privjeskom ili drugim nosivim uređajem, pokazali su najnoviji podaci koje je objavio Mastercard. U Hrvatskoj se udio građana koji žele plaćati na ovaj način penje na 32%.