Više od 60 predavanja na 13. konferenciji Advanced Technology Days

Više od 60 predavanja na 13. konferenciji Advanced Technology Days

Tehnološka konferencija Advanced Technology Days ove će godine doživjeti svoje trinaesto izdanje. Početkom prosinca na tom će se događaju u Zagrebu okupiti 500-injak domaćih i stranih IT stručnjaka.

Konferencija je lani ostvarila rast broja sudionika za 25%, a ove se godine očekuje novi napredak po pitanju broja sudionika. Veliku popularnost u svijetu tehnologije duguje kvaliteti sadržaja i predavača, a svake se godine ljestvica podiže još više. Trinaesti po redu Advanced Technology Daysi bave se i dalje primarno Microsoftovim tehnologijama, no u skladu s modernim trendovima i otvorenošću zadnjih godina širi se i spektar tema.

Naglasak je na tehnološki naprednim temama, bez marketinga i prodaje, s naglaskom na nove trendove i tek objavljene tehnologije i proizvode. Centralno mjesto zasluženo zauzima cloud u svim oblicima, ali neće biti zanemarene niti aktualnosti iz open source svijeta. Jedna od atraktivnijih tema bit će i GDPR te će posjetitelji moći saznati kako uskladiti poslovanje, regulativu i servise kao i koje praktične posljedice i prilike Uredba donosi informatičarima. Sudionike očekuje velik broj tehnoloških predavanja i okruglih stolova koji će se tijekom dva dana odvijati kroz paralelne smjerove u pet dvorana.

Advanced Technology Days će se održati 5. i 6. prosinca u Zagrebu, a organizator je objavio da sudionike ove godine očekuje više od 60 predavanja. Za sudionike su otvorene online prijave, a cijena kotizacije za oba dana konferencije iznosi 850 kuna + PDV. Studenti i članovi Microsoft zajednice mogu iskoristiti povoljniju cijenu kotizacije s popustom od 30 posto.

Još iz kategorije

Canon proizveo 90 milijuna fotoaparata serije EOS i 130 milijuna objektiva EF

Canon proizveo 90 milijuna fotoaparata serije EOS i 130 milijuna objektiva EF

19.10.2017. komentiraj

Tvrtka Canon ovog je tjedna obilježila dva značajna trenutka u proizvodnji. Kompanija je objavila kako je iz njihovih pogona do sada proizvedeno ukupno 90 milijuna proizvedenih fotoaparata sa zamjenjivim objektivima EOS i 130 milijuna zamjenjivih objektiva iz serije EF. EOS 5D Mark IV bio je 90-milijunti proizvedeni fotoaparat, dok je EF16-35mm f/2.8L III USM postao 130-milijunti objektiv.

Hrvatska tvrtka Neos sudjelovala na Oracle Open World konferenciji

Hrvatska tvrtka Neos sudjelovala na Oracle Open World konferenciji

19.10.2017. komentiraj

U San Franciscu je od 1. do 5. listopada održana tehnološka konferencija Oracle Open World 2017, jedna od najvećih konferencija tog tipa u svijetu. Po prvi se put hrvatska tvrtka Neos predstavila Oracle svijetu na vlastitom izložbenom prostoru.

Proglašen regionalni pobjednik PowerUp! natjecanja

Proglašen regionalni pobjednik PowerUp! natjecanja

18.10.2017. komentiraj

Tijekom finalnog regionalnog natjecanja PowerUp! by InnoEnergy, žiri je odabrao najbolji hrvatski start-up orijentiran na inovacije u energetici. Najboljom je ocijenjena ideja  Martine Cvetković “Novi sustav za obradu balastne vode i drugih tekućina”.