Više od 1.000 ICT stručnjaka stiže u Opatiju

Više od  1.000  ICT stručnjaka stiže u Opatiju
Fotolia

Ovogodišnji trideset i sedmi međunarodni ICT skup MIPRO ima bogate i raznovrsne sadržaje od „usko“ stručnih do tehnoloških i društvenih s vrlo širokim rasponom tema. MIPRO je uvijek bio rasadnik i burza novih ideja, inovacija i tehnologija, mjesto susreta gospodarstva, obrazovanja, znanosti i javne uprave svih razina - od lokalne do državne.

MIPRO je centralni nekomercijalni znanstveno-stručni ICT skup ne samo u Hrvatskoj već i u ovom dijelu Europe, gdje znanost i struka govori o novim tehnologijama i inventivnosti. Vodećih ljudi iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, čelnici lokalne samuprave, HAKOM-a  te  predstavnici ICT struke iz EU, predstaviti će svoju viziju razvoja ICT struke u Hrvatskoj i Europi.

U Opatiju dolaze brojni znanstvenici i ICT stručnjaci te predstavnici Ericsson Nikole Tesle, T-Hrvatskog Telekoma, Končara, InfoDoma, VIPNeta, StormComputersa, Odašiljača i veza, HEP-a, Microsofta, IBM-a, HP-a i brojni drugi skupni članovi najveće i najstarije ICT udruge u Hrvatskoj MIPRO.

U pet radnih dana održat će se čak deset konferencija po pojedinim segmentima ICT-a, dvije specijalne sekcije, tri seminara, šest okruglih stolova, brojne radionice, Končareva revija najnovijih ICT rješenja, izložba ICT opreme, proizvoda i usluga koja uključuje i projekte o istraživačkoj i obrazovnoj infrastrukturi Europske razine (RIDE). Iako konferencija počinje u ponedjeljak 26. svibnja već tradicionalno svečano otvaranje dešava se u središnjem danu trajanja skupa u srijedu 28. svibnja u jutarnjim satima u kongresnoj dvorani hotela Adriatic u Opatiji.

Detaljni sadržaji programa konferencije navedeni su na  MIPRO, gdje se mogu saznati svi podaci o više od 350 znanstveno-stručnih radova koja će biti prezentirani na ovogodišnjoj konferenciji. Najbolji radovi  koji će biti prezentirani na konferencijama bit će  nagrađeni, što vrijedi i za studentske nagrade. Podijelit će se i nagrade Friend of MIPRO najvjernijim autorima radova na konferencijama. Istaknutoj osobi zaslužnoj za razvoj ICT-a u Hrvatskoj dodijelit će se Povelja MIPRO.