Virtualna stvarnost tek treba impresionirati

Virtualna stvarnost tek treba impresionirati
Fotolia

Virtualna stvarnost tek treba ostaviti traga, zasad su sve priče o prednostima koje donosi ipak još uvijek samo priče. Pokazuju to i opsežna istraživanja, koja bi trebala pomoći proizvođačima, ali i marketinškim stručnjacima, na bolji način plasirati novu tehnološku priču.

Konkretno, Nielsen i Thrive Analytics su kroz prvi kvartal ove godine ispitali 926 američkih građana starijih od 18 godina detalje o VR uređajima i došli do zanimljivih saznanja. A proveli su i zasebno istraživanje na dvije tisuće osoba starijih od 13 godina u istom razdoblju, ali na temu o tome hoće li kupiti VR uređaj i koji.

Primjerice, samo sedam posto njih namjerava kupiti Samsung Gear VR, kao i Sony PlayStation VR. Kad je Oculus Rift u pitanju, želi ga njih pet posto, Google Cardboard njih četiri posto, baš kao i HTC Vive.

Zato je ono drugo istraživanje o mišljenju o VR uređajima nekako bolji pokazatelj situacije. Dakle, od 926 ispitanih, njih 53 posto uopće nije zainteresirano za VR, njih 43 posto tvrdi da im je VR još preskup, njih 14 posto zazire od mučnina, 12 posto tvrdi da je premalo VR sadržaja i tri posto se žali na kvalitetu tog sadržaja...