Vipnet nastavlja s ulaganjem u esport

Vipnet nastavlja s ulaganjem u esport
Dražen Tomić / Tomich Productions

Regionalna esport liga pod nazivom Vip Adria liga powered by ESL, pokrenuta od strane Vipneta i ESL-a, najveće svjetske kompanija za esport, ulazi u svoju drugu sezonu. Najbolji igrači iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore te Albanije, od ovog će travnja odmjeravati snage u najpopularnijim svjetskim esport naslovima - Counter-Strike: Global Offensive i League of Legends, a po prvi će puta svoje titule braniti najbolji timovi iz prve sezone natjecanja - Valiance i KlikTech.

U vrlo uspješnoj prvoj sezoni nastupilo je više od 1200 igrača, odigrano je više od 500 mečeva koji su ukupno zabilježili preko 4 milijuna pregleda na raznim streaming platformama. Najbolje momčadi u online dijelu natjecanja iz oba esport naslova borile su se za titulu pobjednika i ukupni nagradni fond od 24 000 eura na velikom finalu koje se održavalo u sklopu Reboot InfoGamera, najvećeg gaming sajma u ovom dijelu Europe, a završne je mečeve na licu mjesta u Zagrebu pratilo više od 70 000 ljudi.

„U Vipnetu smo oduvijek znali na vrijeme prepoznati i podržati tehnološke trendove, pa tako i one u slučaju gaming i esport industrije“, poručio je konferenciji za novinare Lordan Kondić, Vipnetov direktor marketinga.

Prema njegovim riječima svi pokazatelji nakon prve sezone natjecanja jasno daju do znanja kako na ovim prostorima vlada ogroman interes za esportom.

„Prva sezona bila je sjajna i veselimo se nadolazećoj sezoni u kojoj očekujemo još veći broj prijavljenih timova i igrača, ali i daljnji rast publike koja prati natjecanja. Drago mi je što mogu najaviti da će druga sezona Vip Adria lige biti dostupna i na svim Vip i B.net TV platformama. Nakon što je osigurao ekskluzivna prava na prijenos utakmica UEFA Lige prvaka u iduće tri sezone, Vipnet u tu svrhu od prvog srpnja pokreće nove specijalizirane kanale. Na njima će se uživo prenositi i Vip Adria liga čime zaokružujemo ponudu ekskluzivnog sportskog TV sadržaja za svoje korisnike“, objašnjava Kondić.

„U ESL-u razvoj esporta ne vidimo kao sprint, već kao maraton. Lijepo je vidjeti toliki broj strastvenih profesionalaca i entuzijasta u regionalnoj esport zajednici - igrača, timova, medija i talenata“, istaknuo je Martin Kadinov, ESL-ov regionalni manager za jugoistočnu Europu i dodaje da „veseli nas što imamo priliku doprinijeti razvoju esport scene u regiji i što možemo pratiti inspirirajuće priče igrača i timova. Radujemo se i razvoju lokalnih talenata i njihovom iskoraku na globalnu esport scenu.“

U drugu sezonu Vip Adria lige ulazi se na valu sjajnih reakcija, kako publike, tako i iskusnih igrača iz regije. Za razliku od prošle sezone, online kvalifikacije u oba natjecateljska naslova u novoj sezoni neće ići istovremeno. Natjecanje u Counter-Strike: Global Offensive započinje početkom travnja online kvalifikacijama, dok će najbolji League of Legends timovi iz regije s online kvalifikacijama krenuti od sredine lipnja. Grupne faze natjecanja, kao i playoff u oba esport naslova održat će se tijekom rujna, listopada i prve polovice studenog, dok je veliko finale Vip Adria lige na rasporedu 24. i 25. studenoga ove godine, a održat će se po drugi puta u sklopu Reboot InfoGamer sajma. Dodatan doprinos daljnjem razvoju gaming i esport zajednice omogućit će i vrhunski hardver u Vip ponudi: Nintendo Switch i HTC Vive, a uskoro i Evolveo Gamepad Fighter F1.

Kako bi zadovoljili rastuću potrebu za konzumacijom gaming sadržaja te proširili publiku koju prati esport, Vipnet je usporedno s pokretanjem Vip Adria lige lansirao i esportsTV, prvi televizijski kanal koji je u potpunosti posvećen esportu. Dostupan je u Osnovnom programskom paketu, a svi zaljubljenici u esport mogu 24 sata na dan uživati u više od 1000 gaming sati akcije s najvažnijih globalnih profesionalnih esport turnira i najatraktivnijih liga tijekom godine, kao i tjedni sažeci te posebna emisija pod nazivom ESPORTCENTER TV. Televizijski kanal dostupan je putem svih Vipnetovih i platformi A1 Telekom Austria Grupe, uključujući i OTT uslugu ekskluzivno za Vip korisnike u Hrvatskoj.