Veeam i partneri ulažu 200 milijuna dolara u Cloud Backup i DRaaS usluge

Veeam i partneri ulažu 200 milijuna dolara u Cloud Backup i DRaaS usluge
Shutterstock

Tvrtka Veeam najavila je program Free Cloud Services, novu inicijativu vrijednu 200 milijuna dolara. U sklopu tog programa svi korisnici Veaamovih rješenja za sigurnosno kopiranje i oporavak „on-premise“ mogu od te softverske tvrtke ili njezinih partnera zatražiti besplatan backup u oblaku i Disaster Recovery as a Service (DRaaS), vrijedan do tisuću dolara.

Kompanija se odlučila na takvo poticanje DRaaS-a nakon što je već početkom ove godine naglo poraslo zanimanje za njihovim Cloud & Service Provider programom među tvrtkama svih veličina. Dodatan motiv bila i je činjenica da su u 2016. ostvarili rast od 79 posto za rješenja vezana uz oblak, u odnosu na godinu prije. DRaaS je i dalje zanimljiv korisnicima zahvaljujući pristupačnijim cijenama i poboljšanim funkcionalnostima kako bi ispunio zahtjeve o dostupnosti i usklađivanju s propisima i zakonima.

Gartner procjenjuje da će se tržište DRaaS-a gotovo utrostručiti u sljedeće dvije godine, pa će do 2019. ostvariti prihod od 3,4 milijardi dolara. Veeamov besplatni cloud program, osim što korisnicima pomaže prihvatiti prednosti DRaaS-a, osmišljen je kako bi pomogao tradicionalnim prodavačima da prošire svoju ponudu nakon što su tržištem zavladale usluge utemeljene na oblaku. Naime, tvrtka spaja prodavače s VCSP partnerima, pomažući im da pokrenu poslovanje vezano za cloud i tako ostvare veće stalne mjesečne prihode.

Veeamova besplatna ponuda je vremenski ograničena do kraja ožujka, a dostupna je za sve korisnike njihovih rješenja Availability Suite, Backup & Replication i Backup Essentials koji imaju aktivne ugovore. Free Cloud Services program prvo će biti dostupan u Sjevernoj Americi, a u sljedećih nekoliko mjeseci proširit će se i na druge regije.