Vedran Žitnjak novi CTO Iskon Interneta

Vedran Žitnjak novi CTO Iskon Interneta

Nadzorni odbor potvrdio je imenovanje Vedrana Žitnjaka novim članom Uprave za tehniku Iskon Interneta koji na to mjesto dolazi umjesto Borisa Drila koji je preuzeo mjesto CTIO Hrvatsog telekoma inače vlasnika Iskona.

Žitnjak je posljednjih 16 godina proveo na vodećim pozicijama u tehnici u Iskonu, od čega devet na funkciji direktora Odjela za upravljanje, planiranje i nadzor mreže. Novi CTO će svoj mandat posvetiti nastavku osiguranja kvalitetne isporuke usluga širokopojasnog pristupa internetu, IPTV-a i fiksne telefonije, te inovativnim rješenjima iz Iskon Laba koje smatra ključnima za diferencijaciju Iskona na domaćem telekomunikacijskom tržištu.

„Implementacija testiranih rješenja koja omogućuju još veće pristupne brzine te osiguranje kvalitetne IPTV usluge su srž poslovanja Iskon Interneta. Nove prilike se nalaze u tehnološkim rješenjima koja korisnicima omogućuju da svoju internetsku vezu iskoriste za ugodniji, sigurniji i bezbrižan život. To je fokus djelovanja Iskon Laba, koji je već predstavio Iskon.Smarthome rješenje za pametne domove. Uz daljnji razvoj te usluge i predstavljanje novih senzora, trenutno smo fokusirani na rješenje koje će promijeniti način na koji  odabiremo tj. konzumiramo televizijske sadržaje“, izjavio je Vedran Žitnjak nakon imenovanja.

Rodom iz Varaždina, Žitnjak je stekao diplomu Fakulteta za elektrotehniku i računarstvo u Mariboru, pa je u susjednoj Sloveniji ujedno započeo svoju IT karijeru. U Iskon dolazi 2000. godine kao Voditelj odjela za mrežne usluge, zbog čega danas s ponosom nosi i neformalnu titulu „Pravog Iskonovca“, onog  koji je aktivno i kontinuirano doprinosio razvoju vodećeg alternativnog telekom operatora još od doba kada je isti djelovao kao start up kompanija.