Uskoro nova konferencija DORS/CLUC 2014

Uskoro nova konferencija DORS/CLUC 2014
Saša Ćetković

Slijedeći tjedan održava se 21. po redu godišnju konferenciju DORS/CLUC (Dani otvorenih računarskih sustava / Croatian Linux users’ conference - 21. konferencija o Linuxu, slobodnom softveru, otvorenim tehnologijama, normama i podacima.

Konferencija koja će trajati od 16. do 18. lipnja održava se u novoj zgradi HGK na Novoj cesti u Zagrebu, a kako tvrde njezini organizatori održava se u razdoblju kada je u IT-u primjetna sve veća prihvaćenost otvorenih tehnologija i slobodnog softvera u javnom sektoru, u medijima, na startup i inovacijskoj sceni, poslovanju, industriji, obrazovanju i kućnoj primjeni.

Kao i prethodnih godina, predavanja na konferenciji će obuhvatiti široki spektar tema - od onih poslovnih i za krajnje korisnike do visoko stručnih i tehničkih tema za stručnjake i profesionalce, te teme koje obrađuju temeljne koncepte slobodnog softvera, otvorenih tehnologija, podataka, pristupa i hardvera.

Konferencija će se odvijati kroz kratka lightning-talk petominutna predavanja, polusatna predavanja, višesatne radionice, okrugle stolove i neformalna tematska okupljanja. Tijekom konferencije na raspolaganju će biti i prostor za druženje, opuštanje i rad, ističu organizatori.

Na konferenciji će kroz tri dana nastupiti i mnogi zanimljivi predavači, a za detaljnije informacije i popis svih predavanja možete pogledati na njihovim službenim stranicama http://2014.dorscluc.org.