Udruga Drupal Hrvatska organizira 4. Drupal meetup u Zagrebu

Udruga Drupal Hrvatska organizira 4. Drupal meetup u Zagrebu

Udruga Drupal Hrvatska, nakon proljetos održanog trećeg okupljanja, krajem rujna organizira novo druženje. Ovaj put riječ je o Drupal Contrib Site Development meetupu koji će se održati u prostorijama udruge u Zagrebu.

Meetup je na programu 29. rujna u 17 sati, a cilj ovog događanja je jačanje zajednice korisnika Drupala u Hrvatskoj i uspostavljanje mreže stručnjaka i svih zainteresiranih za rad u tom sustavu.

Inače, Drupal je besplatan sustav otvorenog koda za upravljanje web sadržajem. U zadnjih 15 godina iz internetskog se foruma razvio u enterprise CMS kojeg, primjerice, koriste Bijela kuća, NASA, Greenpeace, Oxfam, BBC, MTV, Grammy, Aljazeera, Cisco, eBay, Twitter, Pinterest, Tesla Motors i mnogi drugi.

Hrvatska podružnica udruge osnovana je prošle godine s ciljem poticanja i promicanja tehničke kulture na području računarskih sustava otvorenog koda i interneta, pružanja podrške u razvoju, komunikaciji, promociji i poticanju razvoja Drupala te postavljanja infrastrukture za podršku u Hrvatskoj