Uber predstavio statistiku najčešće izgubljenih stvari u vozilima

Uber predstavio statistiku najčešće izgubljenih stvari u vozilima
DepositPhotos

Tvrtka Uber predstavila je popis stvari koje se najčešće gube i pronalaze u njihovim vozilima. Uz najčešće, u istraživanju navode i najzanimljivije i najbizarnije stvari koje su korisnici izgubili, odnosno zaboravili.

U Hrvatskoj korisnici u Uberovim vozilima najčešće ostavljaju mobitele, novčanike, ključeve, odjevne predmete i naočale. Korisnici u Zagrebu najčešće zaboravljaju i prijavljuju stvari subotom, a u Splitu nedjeljom, dok je najviše prijava u Zagrebu bilo 17. prosinaca, a u Splitu 25. veljače. Jedan je korisnik u Hrvatskoj uspio zaboraviti svoju stvar u Uberu čak 11 puta, a Hrvati se nalaze na 4. mjestu zemalja s najmanje zaboravljivim osobama.

Uberovi korisnici u europskim gradovima najčešće su iza sebe u vozilima ostavljali mobitele, novčanike i ključeve od automobila i kuće, a na popisu se nalaze još i naočale, ruksaci te nakit. Predmete u automobilima najčešće su zaboravljali korisnici u Madridu, Varšavi i Lisabonu, a najrjeđe korisnici u Kijevu, Bukureštu i Dublinu. Popis pokazuje kako se stvari najčešće gube subotom i nedjeljom.

Od zanimljivosti izdvajamo kako je uz najzaboravnijeg Hrvata, koji ima 11 zabilježenih gubitaka stvari, u Ujedinjenom Kraljevstvu rekorder dogurao do čak 19 slučajeva u kojima je ostavio nešto u Uberovim vozilima. No, on nije apsolutni rekorder. Najzaboravnija osoba je korisnik iz Brazila koji je uspio zaboraviti stvari čak 27 puta.

Najzaboravniji su Španjolci, Poljaci, Portugalci, Česi i Talijani, dok se hrvatski korisnici nalaze na četvrtom mjestu najmanje zaboravnih iz Ukrajinaca, Rumunja i Iraca. Najzaboravnije osobe žive u Madridu, Varšavi, Lisabonu, Pragu i Rimu, dok na svoje stvari najviše paze korisnici u Kijevu, Bukureštu, Dublinu i Zagrebu.

Među neobičnim predmetima koje su ljudi zaboravljali izdvajaju se friteza, dječja kadica u obliku školjke, vjenčani prsten, skijaška kaciga, umjetno zubalo, pa čak i osobe koje su putovale s nekim. Oz Ubera poručuju da oni koji su nešto zaboravili tijekom vožnji u aplikaciji trebaju pronaći vožnju tijekom koje su bili zaboravni, kliknuti na opciju Izgubljeni predmeti te na Javi se vozaču u slučaju gubitka predmeta.