Uber pojačava napore u rješavanju problema u Londonu

Uber pojačava napore u rješavanju problema u Londonu
DepositPhotos

Uber je pokrenuo nove korake kako bi odgovorio na zahtjeve londonskog regulatora javnog prometa. Nove mjere uključuju 24-satnu telefonsku podršku i bolji kontakt s lokalnom policijom.. Sve to, dakako, da ne bi ostao bez dozvole za obavljanje usluga prijevoza na jednom od najplodnijih tržišta za tu kompaniju.

Prijevoznik će tako po novom policiji prijavljivati ozbiljne incidente koji se dogode tijekom prijevoza putnika i više se neće oslanjati na to da će putnici sami prijavljivati probleme. Također će dijeliti podatke licence vozača s putnicima, a vozači će sada smjeti podijeliti svoju lokaciju s obitelji i prijateljima.

Nove su odluke obznanjene samo dan nakon što je regulator prijevoza, Transport for London, objavio prijedlog novih uvjeta za obavljanje privatnog prijevoza taksijima. Nova pravila obvezuju tvrtke na limitiranje broja sati koje vozači mogu neprekidno provesti u vožnji, nalažu im da trebaju dijeliti podatke o rutama kojima su vozili putnike te osigurati dostupnost vozila invalidima.

Prije nego novi propisi stupe na snagu trebat će ih odobriti zakonodavci i druge strane uključene u proces. Uber je prošlog mjeseca već počeo uvoditi neke od novina koje bi trebali uključivati novi propisi. Tako su limitirali maksimalno vrijeme koje vozači mogu provesti u neprekidnoj vožnji na 10 sati, a to su već ranije uveli i u SAD-u.

Uber očito želi što prije ispuniti sve tražene uvjete kako ne bi ostao bez najvažnijeg tržišta s ove strane Atlantika. TfL im je prošle godine odlučio oduzeti licencu za obavljanje prijevoza, no tvrtka može i dalje poslovati do okončanja sudskog procesa. Prvo ročište zakazano je za 25. lipnja, a Uber se, prem neimenovanom izvoru, želi 'umiliti' TfL-u i prije početka ispuniti sve uvjete kako bi se nagodio s regulatorom izvan sudnice.