Uber naplatio vožnju od 21 minute nevjerojatnih 14 tisuća dolara

Uber naplatio vožnju od 21 minute nevjerojatnih 14 tisuća dolara

Kao da nije ove godine bilo dovoljno skandala i problema sa Uber, pa se onda potkrade i ovakva katastrofalna greška. Naime, Uber je putniku za vožnju kanadskim Torontom od nekih 8 kilometara koja je okvirno trajala 21 minutu naplatio čak 14 tisuća dolara!

Putnik je s računom izašao na društvene mreže, i priča je vrlo brzo postala viralna. Među lavinom posprdnih i vrlo osuđujućih komentara našli su se i oni da je bilo jeftinije kupiti novi automobil pa se provozati s njime 20 minuta.

Prema službenom izračunu Uberovog alata za cijenu vožnje, vožnja je trebala koštati između 12 i 16 kanadskih dolara, a čak da je i putnik zatražio vožnju luksuzni prijevoz ili prijevoz SUV-om, cijena ne bi nikako prešla 49 kanadskih dolara.

Iz Ubera su potvrdili incident, ispričali se na pogrešci i putniku izvršili puni povrat novca.

„Dogodila se greška koja je riješena. Izvršili smo puni povrat sredstava putniku i ispričali se za loše iskustvo koje je imao koristeći našu uslugu. Imamo zaštite koje pomažu spriječiti ovakve slučajeve, i trenutno radimo na tome da otkrijemo zbog čega se ovo dogodilo.“, izjavio je glasnogovornik Ubera.