U Zagrebu održan Drupal Heart Camp

U Zagrebu održan Drupal Heart Camp

Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu bio je domaćin i suorganizator konferencije Drupal Heart Camp Zagreb 2017. U tri dana događaju je nazočilo 95 sudionika iz devet zemalja, a sva predavanja, njih 22, putem webinara je pratilo četrdesetak sudionika.

Kamp je počeo pretkonferencijskim danom, 'CxO Day', na kojem su 'Agile' treneri Karlo Magdić i Ivan Krnić održali radionice na kojima su se sudionici upoznali s metodama agilnog razvoja softvera. Radni dan kampa počeo je predavanjem Luke Kladarića koji je prenio svoje dugogodišnje iskustvo u radu u geo-distribuiranim razvojnim timovima. Nakon toga je Tomislav Kozačinski sudionicima ukazao na prednosti i nedostatke freelance načina poslovanja.

Drugi radni dan konferencije počeo je predavanjem Lucijana Blagonića koji je istaknuo koliko je važno prikupiti što više informacija o klijentima i krajnjim korisnicima projekata koje dizajneri i developeri prihvaćaju te koji su postupci i alati kojima se može poslužiti pri tom prikupljanju.

Važnost web-pristupačnosti i kako je ostvariti na web-projektima predstavio je Emanuel Blagonić. Tijekom drugog dana održano je još devet Drupal predavanja, a završen zaključnim obraćanjem organizatorica događaja, Marije Lukačin iz udruge Drupal Hrvatska te Jasmine Plavac iz Srca.