U zadnjem kvartalu isporučeno 5 milijuna uređaja pogonjenih Android Wearom

U zadnjem kvartalu isporučeno 5 milijuna uređaja pogonjenih Android Wearom
Motorola

Android Wear krenuo je u navalu - gotovo je 5 milijuna pametnih satova i uređaja za fitnes lansirano u ovogodišnjem trećem poslovnom kvartalu. To je kvartalni rast od 37 posto sudeći prema izvještaju tvrtke Canalys.

Tvrtka dalje navodi kako je jedan od najvećih razloga porasta interesa upravo taj što je veliki broj uređaja počeo koristiti Wear - Google-ovu ekstenziju Androida za nosive uređaje. Među njima je daleko najuspješniji Motorola Mobility Moto 360, čiji je domet čak 15 posto sveukupnog tržišta pametnih nosivih uređaja. Moto 360 je količinski ograničen, no njegov privlačan dizajn i ostalim je Android Wear uređajima olakšao prodaju, nastavlja izvještaj.

Ipak, doba pametnih satova još uvijek nije došlo, zainteresiranih kupaca je premalo u odnosu na broj zainteresiranih proizvođača. Kako bilo, među njima i dalje prednjači Samsung koji je razvio čak 6 različitih nosivih uređaja.

Operativni sustav Android Wear veoma je bitan za daljnji razvoj pametnih satova, no tek će 2015. biti udarna godina pošto se očekuje izlazak njegovog glavnog konkurenta Apple Watch-a.  Mnogi predviđaju da će taj uređaj biti zaslužan za popularizaciju „nosivog brenda“.

Glavni za „bazične“ i fitnes uređaje i dalje su Fitbit i Jawbone. Poguravši Nike, koji neko vrijeme bio  šampion, na šesto mjesto, među najpopularnije su se naredali i Garmin, Xiaomi i Huawei.