Tvrtka mladih hrvatskih poduzetnika kreće u pohod na osvajanje svjetske esports scene

Tvrtka mladih hrvatskih poduzetnika kreće u pohod na osvajanje svjetske esports scene
Valliance UG

Esports trenutno predstavlja jedno od najbrže rastućeg tržišta koje su prepoznali najpoznatiji svjetski brendovi i kompanije ulažući stotine milijuna dolara u njegov razvoj. Procjenjuje se da se u esports industriji prošle godine zavrtilo između 500-750 milijuna dolara, a ta će brojka do 2018. godine porasti na nevjerojatnih 1,8 milijardi dolara.

Ovaj su trend prepoznali i hrvatski osnivači tvrtke Valiance UG Dragana Gučanin i Antonio Meić, koja je pokrenuta u Berlinu radi povoljnije investicijske okoline. Njihova podružnica u Hrvatskoj trenutno zapošljava 20 ljudi i ima dva studija iz kojih se organiziraju natjecanja za mobilne i esports igre. Valliance UG zajedno s finskim investitorima ulazi na esports scenu s investicijom od 250 tisuća eura.

Ovi su mladi poduzetnici unutar tvrtke Valiance UG nedavno pokrenuli i brend Valiance & CO, koji se bavi organiziranjem i vođenjem esports timova i igrača koji profesionalno igraju TIER1 esports naslove Counter Strike Global Offensive, DOTA2, League of Legends.

Planirana investicija od 250 tisuća eura u tim Binary Dragons omogućit će njihovu vrhunsku pripremu za predstojeća CO:GO natjecanja. Osim marketinga, ljudskih resursa te digitalne podrške koji će se uključiti u njihov razvoj, nekoliko tjedana uoči velikih natjecanja igrači se dolaziti u Zagreb, u takozvani boot camp, kako bi se u potpunosti pripremili za izazovna natjecanja. To znači da ih očekuju intenzivni treninzi od 12 do 16 sati dnevno, a tad će se u stručni tim uključiti i psiholozi i kondicijski treneri kako bi se igrači mentalno i fizički pripremili za izuzetno stresna natjecanja koje se odvijaju u dvorani pred više od 50.000 gledatelja te s preko 200 milijuna gledatelja koji ovakva natjecanja gledaju putem online streamova.

“Sretni smo što se tvrtka Valiance&Co predstavlja javnosti prvi put upravo potpisivanjem ugovora s igračima Binary Dragonsa. Prepoznali smo potencijal, želju i vještine igrača, a ispred nas je godina u kojoj ćemo zajedno raditi na dva jednostavna cilja - ulazak u top 16 timova i ESL Proleague. Znamo da ovaj tim tamo pripada i mi kao organizacija ćemo im prušiti svu podršku da zajedno do tamo i dođemo. Valiance&Co neće stati na CS:GO timu i za slijedeću godinu planiramo ulazak i u druge popularne esports naslove kroz slične akvizicije u regiji ili šire. Iako je Valiance UG na tržištu manje od godinu dana, uz odsjek Valiance&Co koji će biti usmjeren na talent menadžment, u narednoj će godini raditi na tome da se učvrsti kao lider za produkciju mobile esports sadržaja, organizaciju competitive evenata i pozicije first-choice partnera game developerima mobilnih igara.“, izjavio je Antonio Meić, CEO tvrtke Valiance UG