Treće izdanje studentskog hackathona u sklopu 12. Combis konferencije

Treće izdanje studentskog hackathona u sklopu 12. Combis konferencije
Shutterstock

Tvrtka Combis organizira treće izdanje 24-satnog natjecanja u programiranju try{code}catch hackathon. Ono će se održati 23. i 24. svibnja i to po prvi puta u sklopu 12. Combis konferencije u hotelu Valamar Diamant u Poreču.

Hackathon je namijenjen svim redovnim i izvanrednim studentima u Hrvatskoj koji će imati priliku pokazati vještine programiranja, naučiti nešto novo, prezentirati ideje i inspirirati brojne sudionike Combis konferencije. Tu je i prilika za osvajanje glavne nagrade u iznosu od 20.000 kuna za najbolji tim i mogućnost rada na projektima unutar Combis NeoStartup programa. Osim toga, svi sudionici imaju priliku sudjelovati na jednoj od vodećih regionalnih IT konferencija te poslušati edukativna predavanja o najnovijim ICT rješenjima i uslugama.

"Ove godine smo hackathon odlučili organizirati u sklopu naše tradicionalne konferencije upravo kako bi studentima pružili priliku da čuju nešto novo i educiraju se od ponajboljih stručnjaka iz ICT svijeta. Vjerujem kako je ovo odlična prilika za studente da dožive ovaj sektor iz prve ruke što ih može dodatno potaknuti da nastave razvijati svoje znanje i kreiraju inovativna rješenja i izvan samih fakulteta", rekao je direktor try{code}catch hackathona Mladen Maras.

Pobjednici hackathona imat će priliku za rad na inovativnim projektima NeoStartup programa. Osim toga, tri tima s najboljim rješenjima prezentirat će svoje ideje na sudionicima na zatvaranju konferencije. Prijave traju do 30. travnja na službenoj web stranici try{code}catch gdje se također mogu pronaći i sve informacije o ovogodišnjem izdanju hackathona kao i besplatnom prijevozu, smještaju i akreditacijama za 12. Combis konferenciju za sve sudionike natjecanja.