Toshiba predstavila nove prijenosnike

Toshiba predstavila nove prijenosnike

Toshiba je na sajmu IFA u Berlinu predstavila nov raspon prijenosnih računala, uključujući i dva Ultrabook računala u serijama Satellite U i M. Idealno svima koji po povoljnoj cijeni žele tanko i lagano prijenosno računalo bogato značajkama, svi modeli kombiniraju praktičnost s visokim performansama u prekrasnom, elegantnom kućištu koje je dizajnirano za uporabu kod kuće ili u pokretu.

Satellite U50t je prvo Toshibino Ultrabook prijenosno računalo s ekranom dijagonale 39,6 cm (15,6"), koje dolazi opremljeno ekranom osjetljivim na dodir u deset točaka, za jednostavniju navigaciju sučeljem operativnim sustavom Windows 8. Za ugodnije korištenje u pokretu, ovaj moćan, a povoljan Ultrabook  također odlikuju i ekran u živim bojama te dugo trajanje baterije.

Modeli Satellite M50, M50t, M50D, M50Dt s dijagonalom ekrana od 39,6 cm (15,6") opcijski nude i najnoviju, najbržu NVIDIA grafiku za bolji doživljaj zabave. Dodatno, modeli M50t i M50Dt dolaze opremljeni ekranima osjetljivim na dodir, dok su verzije M50D i M50Dt opremljene AMD-ovim APU procesorima nove generacije.

Uz masu od svega 2,1 kg te debljinu od samo 21,1 mm, nova prijenosna računala Satellite i Ultrabook praktična su koliko i lijepa, tvrde predstavnici Toshibe.

„Moderno, srebrno kućište od filigranski brušenog aluminija odražava vrhunski izgled i dojam, dok izdržljivo oblikovana tekstura s unutrašnje strane omogućuje suštinsku izdržljivost neophodnu za prijenosno računalstvo. Ekran dijagonale od 39,6 cm (15,6") nudi ugodan doživljaj gledanja, tanko kućište je lagano i iznimno prenosivo, osvijetljena tipkovnica omogućuje jednostavnije tipkanje u slabije osvijetljenim prostorima, zbog čega su ovi prijenosnici odličan spoj upotrebljivosti, praktičnosti i pouzdanosti“, objašnjavaju u Toshibi.

Svi novi modeli isporučuju se s nizom najnovijih tehnologija. U50t predstavlja 4. generaciju procesora Intel® Core za Ultrabook računala te grafički sustav Intel  HD Graphics 4400, koji oživljava svaku sliku.

Dodatno, za učinkovitost u potrošnji baterije i ubrzanje kroz većinu zadataka, serija Satellite M nudi mogućnost odabira između 4. generacije procesora Intel  Core i najnovijeg AMD-ovog APU procesora. Bolji doživljaj zabave pruža i mogućnost odabira grafičkog podsustava, Intel HD Graphics 4400 ili NVIDIA GeForce GT 740M s 2GB VRAM memorije i tehnologijom NVIDIA  Optimus.