TOP 8 aplikacija za kalendare za vaš smartphone

TOP 8 aplikacija za kalendare za vaš smartphone
Antonio Jularić

Rokovnici su u uporabi otkad postoje olovke i papir, a razvijali su se s vremenom sve dok nisu dosegli današnju razinu kroz tzv. kalendarske aplikacije koje su sve u jednom i nalaze se na našim uređajima, e-mail servisu i alatima svih vrsta. No ono na što ćemo se koncentrirati jesu upravo kalendarske aplikacije.

Služe za sve, ne samo da bismo vidjeli koji je datum ili koji je dan. Možemo ih povezati s kontaktima i nikad ne zaboraviti sastanke, rođendane, obljetnice, sve važne datume za nas osobno ili posao koji radimo. Zato moramo uvijek imati ono najbolje uz nas pa zato donosimo najbolje Android kalendarske aplikacije na tržištu.

1. Google Calendar

Vjerojatno najbolja jer integrirana je u Android uređaje i ima sve što korisniku treba. Naravno, izvedena je na jednostavan način, baš kako Google i zna. Lako je kreirati događaje uz nju, slati pozivnice, pratiti sve važne dane u godini... I uz sve to integrirana je u usluge kao Exchange, što omogućava lako i brzo prebacivanje svega što imate na jedno mjesto.

2. Microsoft Outloook

Ono što je Google Calendar za Android, to je Outlook za Windows. Ima sve, dosta je sadržajniji od Google Calendara i više za naprednije korisnike. No nije se previše mijenjao od najranijih dana pa oni koji su se navikli sigurno će u njemu pronaći mnogo toga za sebe, posebno otkako je kompatibilan s Android operativnim sustavom. Osim što nudi sve što kalendari u aplikacijama nude, integriran je u e-mail sustav pa lako tim putem možete sve dijeliti. Zato se čini da je u tom smislu Outlook najbolje rješenje, ne morate napuštati e-mail da biste ga koristili i sve se može obaviti upravo kroz istu tu e-mail uslugu.

3. aCalendar

Pomalo u sjeni jačih pružatelja usluge, ali svakako nije za zanemariti jer nudi neke detalje koji su jako zanimljivi. Primjerice, možete povlačiti informacije kroz QR ili NFC, što je dobro kad vam netko da posjetnicu s ugrađenim kodom, ili je taj kod ugrađen na neku pozivnicu. Također, automatski vuče se rođendane ako ga sinkronizirate s e-mail servisom ili društvenim mrežama, ali najveći problem je u tome što nije besplatan. Naime, može ga se koristiti, oslobođen je reklama, ali ako želite sve funkcije, morate platiti.

4. New Calendar

Integriran je s Google Calendarom i to mu je najveća prednost, ali ako ga želite koristiti prije Google Calendara onda vam treba i nešto dodatno. To biste mogli pronaći u činjenici da New Calendar dizajnom podsjeća na posjetnice, može se uređivati i zapravo je poseban zbog vizualnog dijela. Također, obavijesti može davati i glasovno, to je novitet, ali brzo može početi živcirati.

5. Today Calendar

Ističe ono bitno u danu koji protječe, a najveća mu je prednost što troši jako malo energije i vjerojatno je po tom pitanju, ali i po brzini, daleko najbolji na tržištu. Uz to, jako je ugodan za oko te nudi opciju uređivanja na nekoliko različitih načina.

6. Sunrise Calendar

Povezuje se sa svim vama bliskim uslugama, a mogućnosti su da to učini s Google Calendar, Exchange, Facebook, Todoist, Evernote, Foursquare i iCloud. Povezan je i sa svim uređajima koje koristite tako da uz Sunrise Calendar možete biti sigurni da ništa nećete propustiti, javit će vam potrebne obavijesti na sve moguće mreže, servise i uređaje koje koristite. Najbolji izbor ako ste zaboravni i stalno kasnite.

7. Business Calendar

Za poslovne je osobe pa ima unaprijeđen task manager, posebne opcije za uređivanje, mape i planer. Naravno, takav profesionalan alat ipak treba platiti.

8. DigiCal Calendar

Posebnost je što se integrira s Google Now pa vam nudi vremensku prognozu, obavijesti o stanju u prometu, ali i ostale stvari koje kalendari inače mogu. DigiCal se svakako čini kao najbolji izbor za one koji žele sve na jednom mjestu i bitnije od samih datuma im je znati što se na određeni dan događa dalje od njega i njemu bliskih osoba.