TOP 10 država EU s najviše bitcoin bankomata

TOP 10 država EU s najviše bitcoin bankomata
Fotolia

Bitcoin odavno nije nekakav marginalni hit već je planetarno popularan, na njemu se može zaraditi i koristi se kao sredstvo plaćanja u raznim dijelovima svijeta. Ali, ako želite fizički do novca, nemate baš puno izbora bez obzira što se to polako mijenja. Zato je zanimljivo vidjeti u kojim zemljama Europe postoje bankomati za bitcoin i koliko ih ima.

Najviše ih je u Velikoj Britaniji, njih 82, što potvrđuje da ta zemlja uistinu jest otvorena prema kriptovalutama, ali mnogo manje od Sjedinjenih Američkih Država koje broje 1011 bankomat ove vrste i globalni lider. Inače, u cijelom je svijetu 1512 Bitcoin bankomata.

Nakon Velike Britanije slijedi Austrija sa 61 bankomatom ove vrste pa Španjolska s njih 40. Italija ih pak ima deset. Ali, i u neposrednoj blizini Hrvatske postoje načini kako unovčiti Bitcoin bez da se mora do susjedne Italije ili obližnje Austrije.

Naime, Slovenija ima devet bankomata za bitcoin i to dodatno potvrđuje koliko ta brojkom stanovnika mala zemlja mnogo radi da bi držala korak sa svijetom u svakom smislu...