Tizen dolazi na Galaxy Gear umjesto Androida

Tizen dolazi na Galaxy Gear umjesto Androida
Dražen Tomić

Samsung je objavio kako nudi vlasnicima izvornog Galaxy Gear jednu zanimljivu ponudu. Naime, oni se mogu odlučiti da se prebace na operativni sustav Tizen umjesto Googleovog Androida. Čini se kako Samsung želi ojačati poziciju Tizena te želi smanjiti ovisnost o Androidu.

Nije tajna kako je Samsung glavni što se tiče Android pametnih telefona, no u potrazi je i za alternativnim sustavom koji mu daje veću kontrolu u budućnosti. Izgleda kako su sada vidjeli dobru priliku da preko pametnih satova "ubace" Tizen među korisnike i na taj ih način polagano navikavaju na taj operativni sustav.

Samsung je najavio kako će osigurati korisnicima Tizen sustava 140 aplikacija na Galaxy Gearu što je dvostruko više nego što je dostupno putem Android sustava. Osim toga, bit će više mogućnosti oko prilagodbe fontova, pozadina i ikona na početnom zaslonu.

Korisnici će imati mogućnost da pohrane svoju glazbu na pametni sat i reproduciraju je izravno s uređaja pomoću Bluetooth slušalica. Borba za Tizen je započela - što mislite tko će pobijediti? Tizen ili Android? Korisnici će dati konačan odgovor.