Tehničko veleučilište u Zagrebu i SAP pokrenuli suradnju

Tehničko veleučilište u Zagrebu i SAP pokrenuli suradnju
Dražen Tomić

Danas su na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu (TVZ),  dekanica Tehničkog veleučilišta u Zagrebu dr. sc. Slavica Ćosović Bajić i direktorica SAP-a Sonja Popović, potpisale  „SAP University Alliance Associate Member“ ugovor o suradnji. Sklopljenim ugovorom studentima TVZ-a omogućen je pristup i korištenje specijaliziranih edukativnih sadržaja baziranih na novim SAP tehnologijama i rješenjima, prvenstveno iz portfelja SAP HANA rješenja.

SAP University Alliance zajednica dio je SAP-ove globalne vizije stvaranja poslovnih i IT trendova te razvoja budućih ICT stručnjaka, sa ciljem educiranja mladih talenata unutar SAP okruženja. Projektom SAP University Alliance hrvatskoj zajednici visokog školstva omogućuje se dostup specifičnim SAP znanjima, umrežavanje na međunarodnim projektima istraživanja i razvoja, podrška u tehnološko poduzetničkim pothvatima i stjecanje specijaliziranih znanja s visokom tržišnom vrijednosti.

Projekt educiranja studenata u okruženju specijalističkih SAP edukativnih sadržaja, među prvima je prepoznalo Tehničko veleučilište u Zagrebu. TVZ je svjestan T modela znanja koji obuhvaća širinu politehničkih znanja kao jednu dimenziju te dubinsku ekspertizu kao drugu. SAP i TVZ prepoznali su mogućnosti investiranja u znanje te ugovorom o suradnji na projektu SAP University Alliance odlučili studentima osigurati specijalističku edukaciju. Dugoročna investicija u obrazovanje i razvoj mladih, talentiranih stručnjaka osigurat će znanja pojedincima koji njihovim korištenjem povećavaju vlastitu konkurentnost na tržištu rada istovremeno stvarajući kvalitetnije društvo u cijelosti.

„Suradnja sa SAP-om omogućit će da 4000 studenata Tehničkog veleučilišta u Zagrebu tijekom studija stekne iskustvo rada na vodećem svjetskom poslovnom informacijskom sustavu. Ovim projektom podržat ćemo i misiju našeg Veleučilišta obrazovanja kompetentnih stručnjaka spremnih za preuzimanje zadaća u organizacijama rada odmah nakon studija. Drago mi je kako su i u SAP-u prepoznali Tehničko veleučilište kao istaknutog partnera čija vizija podržava globalnu viziju korporacije, a istaknuta iskustva samih polaznika specijalističke edukacije potvrđuju važnost stjecanja specifičnih, konkurentnih ICT znanja“, istaknula je dr.sc. Slavica Ćosović Bajić, dekanica TVZ-a.

Programima obrazovanja SAP demonstrira svoju predanost ulaganju u visokoškolsko obrazovanje kroz brojne investicije u specijalističko školovanje i stjecanje praktičnih znanja i vještina iz SAP okruženja. Tako kreira i njeguje buduće stručnjake i priprema buduće menadžere koji stječu osnovna znanja poslovanja i ICT industrije. Školovanje na TVZ-u kreirano je na način da  maksimalno zadovolji potrebe domicilnih tržišta i društva te njihovih specifičnih potreba, omogućavajući razmjenu znanja, ideja i inovacija kako na lokalno tako i na globalnom nivou.