Teddy the Guardian i Josipa Majić s Barackom Obamom u Keniji na Global Entrepreneurship Summitu

Teddy the Guardian i Josipa Majić s Barackom Obamom u Keniji na Global Entrepreneurship Summitu
Izvor: US Embassy Nairobi, Dražen Tomić

Američki predsjednik Barack Obama u posjetu je Keniji gdje mu je rođen otac i živi polusestra, ali osim ovih i drugih geopolitičkih važnosti ovog posjeta, dolazak na Global Entrepreneurship Summit, gdje je jedna od tema i žene u poduzetništvu, ostat će zapamćen po gostovanju Josipe Majić iz Teddy the Guardiana na plenarnom panelu.

Tako se uz kenijskog predsjednika Uhuru Kenyatta, Josipa Majić našla u društvu poduzetnika koji su se predstavljali na summitu koji bi Africi trebao donijeti milijardu dolara ulaganja.

Na samom panelu Josipa Majić nekoliko je puta ponovila kako dolazi iz Zagreba i Hrvatske (pogledajte video), te važnost osmišljavanja medicinskih uređaja koji mijenjaju način na koji se pristupa pacijentima.

CES 2015: Ana Burica i Josipa Majić, osnivačice Teddy the Guadiana

Podsjetimo, Teddy the Guardian je startup koji se bavi razvojem plišanog medvjedića s ugrađenim senzorima koji mjere djetetove otkucaje srca, krvni tlak, zasićenje kisikom, te tjelesnu temperaturu i može poslati podatke putem bežične tehnologije za roditelje na njihov pametni telefon. Ekskluzivno smo o Teddy the Guardianu izvještavali s ovogodišnjeg CES-a u Las Vegasu (pogledajte video na ICTbusiness TV YouTube kanalu).

Svaki put kada dijete stavi prst na Teddya ili stavi Teddyjevu šapu na čelo senzori detektiraju vrijednosti, snime ju i prenose u realnom vremenu roditelju na aplikaciju na mobilnom telefonu ili tabletu.

Vratimo se panelu na kojem je američki predsjednik Obama kazao kako je vrlo važno da se države poput Hrvatske mogu pozicionirati na globalnom tržištu, ako imate dobru ideju iz koje možete napraviti dobar proizvod nije važno da li ste iz Zagreba ili bilo gdje iz svijeta.

CES 2015, Las Vegas (ICTbusiness TV, siječanj 2015)