Sundar Pichai o Google Walletu, Google Plus i kineskom tržištu

Sundar Pichai o Google Walletu, Google Plus i kineskom tržištu
Wikipedia

Sundar Pichai, VP senior u segmentu Googleovih proizvoda, u nedavnom intervjuu za Forbes iznio je svoje viđenje u kojem bi smjeru Google trebao ići i koja su to ključna područja u ovom trenutku na koje Google obraća pažnju.

Sundar Pichai je analizirao situaciju u vezi Google Wallet projekta te je izjavio kako je zadovoljan dosadašnjim razvojem situacije oko Google Walleta. Naglasio je kako treba uvesti ovakav mobilni sustav plaćanja na što je više mjesta moguće. Google + je nekako trn u oku Googleu jer ta društvena mreža nije zauzela svoju poziciju na tržištu, a velike nade su bile polagane u nju.

Govorio je o podijeljenosti Google + mreže, pa je istaknuo Hangouts i Photos kao zasebne cjeline. Sundar se dotaknuo i kineskog tržišta te je napomenuo kako je Android tamo već pustio svoje korijene i to prilično duboko.

No, problem se pojavljuje u vezi prihoda jer postoji nedostatak Googleovih usluga na raznim Android uređajima. Naglašava se kako je potrebno uvesti dodatne napore oko razvoja proizvoda u Kini, no nije ništa konkretno objašnjeno.

Kina se vidi kao tržište koje pruža velika šanse za rast i zato treba uložiti puno truda i napora kako bi se ostvarila vodeća pozicija na kineskom tržištu. Sundar je najviše bio suzdržan oko pitanja u vezi Google + društvene mreže, što i nije neko iznenađenje. Google + jednostavno nije sjeo korisnicima i točka.