Sud odbio zabranu prodaje Samsungovih pametnih telefona, Apple uložio tužbu

Sud odbio zabranu prodaje Samsungovih pametnih telefona, Apple uložio tužbu

Apple je podnio žalbu na rješenje od strane sutkinje Lucy Koh koja je presudila kako ne postoje osnove za blokiranje prodaje Samsungovih starijih modela pametnih telefona. Modeli kojima je trebala biti zabrana prodaje su Admire, Galaxy Nexus, Galaxy Note, Galaxy Note 2, Galaxy S2, Galaxy S2 Epic 4G Touch, Galaxy S2 Skyrocket, Galaxy S3 i Stratosphere.

Samsung je za sada odnio pobjedu i može biti zahvalan sutkinji Lucy Koh koja je ipak stala na njihovu stranu. Ova bitka oko patenata traje već nekoliko godina, a Samsung je već morao itekako odriješiti "kesu" kako bi zadovoljio Apple.

Odluka sutkinje temelji se na tome kako Apple financijski jako dobro stoji i ne gubi novac zbog navodne Samsungove povrede patenata. Također, odluka o zabrani prodaje starih modela ne bi nikome koristila te Samsung i dalje može prodavati svoje starije modele pametnih telefona.

Izgleda kako će nastupiti primirje ovih dana i bilo bi dobro kada bi neko vrijeme Samsung i Apple vodili svoje bitke na tržištu, a ne po sudovima. Potez kojim su se dogovorili kako povlače sve tužbe izvan područja SAD-a je već jedan korak prema naprijed što je za svaku pohvalu.