Studenti prve godine FER-a pobjednici četvrtog Code Questa

Studenti prve godine FER-a pobjednici četvrtog Code Questa

Ove subote održano je četvrto po redu natjecanje u programiranju - CROZ Code Quest. Tim “SIGSEGV“, iza kojeg stoje studenti prve godine FER-a Matej Ferenčević i Dominik Gleich, su sa svojim botom odnijeli pobjedu u konkurenciji od 6 timova i 10 pojedinačnih natjecatelja.

Za razliku od proteklih godina, koncept je ove godine bio bitno drugačiji jer su natjecatelji mogli slobodno komunicirati i raditi u timovima. Za titulu najboljeg natjecatelji su morali isprogramirati botove koji su se međusobno borili u igri koju su za tu priliku pripremili programeri iz CROZ-a.

Dvanaest studenta s FER-a, šest s PMF-a, pet s TVZ-a i dvoje s Veleučilišta Velika Gorica su pokazali iznimno znanje u borbi za vrijednu nagradu. Dok su čekali rezultate natjecanja imali su priliku u opuštenoj atmosferi razgovarati s vodećim ljudima tvrtke CROZ te zaigrati biljar u edukacijskom centru Learn@CROZ.

Ne znamo tko je bio bolji u biljaru, ali duo koji su činili Materj Ferenčević i Dominik Gleich su u konačnici isprogramirali pobjednički bot te tako osvojili ček u iznosu od 12.000,00 kuna. Kao i prijašnjih godina, dio natjecatelja dobit će priliku raditi s vrhunskim timom CROZ-ovih stručnjaka na dinamičnim i izazovnim projektima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Prvi CROZ Code Quest održao se 2012. godine, a nastao je iz ideje tvrtke CROZ da potakne kreativne, mlade programere koji su sami iz vlastitog zadovoljstva programirali kod kuće, za vlastite potrebe ili za prijatelje. Razvoj softvera, naime, uvelike ovisi upravo o kreativnim pojedincima i želji da se tehnologija upotrijebi na najbolji i novi način.

A u tvrtki CROZ traže upravo takve pojedince - koju mogu i žele više. Da je ideja o natjecanju bila ispravna pokazao je iz godine u godinu rastući interes studenata, a i troje prošlogodišnjih natjecatelja trenutačno rade u CROZ-u.