Stigli ispolirani i stabilniji Windowsi 10

Stigli ispolirani i stabilniji Windowsi 10
Antonio Jularić

Microsoft je objavio novi Windows 10 build 10122, koji bi trebao pomoći da taj nadolazeći operativni sustav bude brži i u kompletu bolji, a sve se to postiže kodiranjem. Shvatili su u Microsoftu da je bolje raditi na pojednostavljenju i poboljšanju kodova operativnog sustava nego nadodavati novi softver ili opcije.

Sve će, naravno, korisnici moći pregledati ako su dio Windows Insider programa. Njih je trenutno četiri milijuna u cijelom svijetu i ta brojka samo raste. Jer, za dva do tri mjeseca bi Windows 10 trebao ugledati svjetlo dana i ovo su posljednja ušminkavanja prije konačne verzije, spremna za revoluciju.

Dakle, ako je vjerovati riječima osobe zadužene za Windows 10, a to je gabe Aul, Microsoft je uložio mnogo truda da bi napravio taj operativni sustav stabilnijim nego što je bio dosad. Ali sve je više manje isto, samo brže i bolje. Naravno, tu su i neki "popravci" bugova i određenih poteškoća, ali u izgledu nema noviteta. Samo, Aul tvrdi da će kompletno iskustvo biti bolje.

Što se developera tiče, trebalo bi im sve biti olakšano. U smislu da neće morati jedne te iste aplikacije raditi za sve platforme odvojeno jer bit će sinkronizirane i prilagodljive za sve platforme. Primjerice, lako će integrirati Xbox Live i Cortanu u aplikacije, a na Windows Phone će biti moćniji od prethodnih verzija i dostupni kod 90 mobilnih operatera diljem svijeta.

Ako vas zanimaju svi noviteti, možete ih jednostavno i detaljno pregledati na Microsoftovim stranicama putem ovog linka (https://insider.windows.com/). Jer, mnoge se stvari u ovom tehničkom pregledu tiču estetskog dijela i njega je teško opisivati riječima, a Microsoft osim fotografija nudi i video pa je mnogo lakše shvatiti i predočiti si kako bi mogao izgledati novi operativni sustav. Ako mislite preći na njega, neloše je isprobati sve unaprijed, ne može škoditi.