Steve Wozniak: „ Apple više nije tvrtka kakva je bila“.

Steve Wozniak: „ Apple više nije tvrtka kakva je bila“.
Wikipedia

Steve Wozniak nije oduševljen trenutačnom klimom u Appleu i njegovim nastupom na tržištu. On smatra kako Apple više nije onakva tvrtka kakva je bila prije, da je njezina izvornost nestala. Istaknuo je kako Appleov trenutni pristup hardveru i proizvodu nije onakav kakvim su ga zamišljali on i legendarni Steve Jobs.

Ovi njegovi komentari došli su kao odgovor na upite (AMA konferencija) u vezi Apple Watch uređaja. Steve nije zadovoljan činjenicom kako se smanjio fokus na hardver te da se tvrtka više ponaša u stilu kao da prodaje nakit, a ne tehnologiju. U tom smislu ga upravo smeta način na koji se Apple Watch promovira.

Možda je Woz zabrinut zbog slabe prodaje Apple Watcha - Apple je do sada odbio dati službene prodajne rezultate uređaja. Tvrtka Canalys procjenjuje kako je prodano oko 7 milijuna jedinica od plasiranja uređaja na tržište.

U siječnju, Tim Cook nije htio otkriti konkretne prodajne rezultate tako da sakrije podatke od konkurencije. Na kraju, Steve je zaključio da ipak nije sve tako crno i da Apple ima i svojih svijetlih trenutaka te da respektira Cookov rad. Dobri stari Steve Wozniak... što misli to i kaže. Ravno u glavu.