START UP CROATIA: Teddy the guardian traži FDA i CE

START UP CROATIA: Teddy the guardian traži FDA i CE
Dražen Tomić

Domaći start up Teddy the guardian u procesu je traženja FDA i CE, potvrdila je na press konferenciji u sklopu Start Up Croatia jedna od osnivačica Ana Burica, te dodala da kad dobiju dopuštenje kreću u proizvodnju i prodaju prvih Teddy the guardiana.

Njezin je start up dobio nagradu natjecanja StartUp Pitch, a u žiriju je bio i Oliver Rothschild, koji je na konferenciji za medije kazao da treba razmišljati globalno, treba imati stav i treba imati proizvod koji je potreban ljudima.

„Treba proizvod ili uslugu znati lokalizirati prema tržištu na kojem se nastupa i to prema kulturološkim zakonitostima pojedinog tržišta. Uz to važno je naći strateškog partnera ili mentore koji moraju imati globalni networking“, pojasnio je Rothschild.

Na pitanje o pogreškama, Rothschild ističe da tvrtke ne smiju izlaziti s proizvodima i uslugama koje nisu dobro pripremile, odnosno da ne mogu izlaziti s nedovršenim proizvodom. Moraju znati objasniti najširoj javnosti o čemu je proizvod, kaže Rothschild, te pojašnjava vrlo plastično da „proizvod mora biti jasan svima pa i vlastitoj baki“.

Osim njih na konferenciji je govorio i Saul Singer suautor knjige „Start Up nacija: Tajna izraelskog ekonomskog čuda“ koji je istaknuo kako izraelska vojska ne daje novac za start upove već pružaju treninge koje mlade poduzetnike podučavaju vještinama suočavanja s rizicima.