Split 2020: Vizija grada budućnosti kroz Smart City inovacije

Split 2020: Vizija grada budućnosti kroz Smart City inovacije
Fotolia

U Splitu će se krajem tjedna održati panel o viziji grada budućnosti kroz takozvana Smart City rješenja. Na njemu će sudjelovati predstavnici lokalnih javnih poduzeća i vlasti te ICT tvrtki.

Panel organiziraju HGK Županijska komora Split i tvrtka Profico. U raspravi na temu "Split 2020: Vizija grada budućnosti kroz Smart City inovacije" teme će se obraditi u dva dijela povezujući infrastrukturu i investicije s direktnim implementacijama Smart City inovacija.

Moderni trendovi digitalnog svijeta ukazuju na sve veću važnost implementacije Smart City rješenja. Ona se pokazuju bitnima bez obzira radi li se o optimizaciji procesa unutar kojeg funkcioniraju gradovi i jedinice lokalne i regionalne samouprave ili o podizanju kvalitete života samih građana.

Pozdravni govor i uvodno izlaganje održat će potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze, ujedno i v.d. predsjednica Županijske komore Split, Mirjana Čagalj. U panel raspravi sudjelovat će Marko Bartulić iz javne tvrtke Split Parking, predstavnik Splitsko - dalmatinske županije Martin Bućan, Igor Cerinski iz Hrvatskog telekoma, Zoran Civadelić iz Ericssona Nikole Tesle te Ante Matijaca i Mateo Perak iz tvrtke Profico.

Konkretne će teme biti uloga lokalne uprave i samouprave u razvoju i poticanju Smart city projekata, uloga telekoma u izgradnji infrastrukture, utjecaj inovacija na regionalno gospodarstvo te predispozicije Splita za implementaciju Smart City rješenja. Sudjelovanje na panelu, koji će se održati u petak, 27. ožujka u Županijskoj gospodarskoj komori Split, za sve je zainteresirane besplatno.