Sljedećeg tjedna održava se 41. MIPRO

Sljedećeg tjedna održava se 41. MIPRO
DepositPhotos

Najveći nekomercijalni znanstveno-stručni ICT skup u ovom dijelu Europe, 41. po redu MIPRO, održat će se od 21. do 25. svibnja održati u Opatiji. Prema najavama, okupit će više od 1200 sudionika iz 45 zemalja sa svih kontinenata.

Prema izvršenim recenzijama na skupu će biti prezentirano 350 znanstvenih i stručnih radova tijekom pet dana trajanja. MIPRO je najznačajniji skup tog profila u ovom dijelu Europe, između ostalog i zbog toga što će najkvalitetniji radovi ući u bazu IEEE Xplore, Scopus i Compendex. Kvarner i Ove godine radovi, osim iz Europe, dolaze i iz SAD-a, Južne Koreje, Japana, Rusije, Kine, JAR-a, UAE-a, Jordana, Indije, Izraela, Irana, Egipta, Kanade, Alžira. To je prilika i sudionicima skupa za međusobna druženja, izmjenu iskustava i nove znanstvene, stručne, ali i poslovne projekte.

ICT stručnjaci imat će priliku osim na savjetovanjima sudjelovati na okruglim stolovima s temama vezanim za uvođenje 5G mreža u RH, Industriju 4.0 i obrazovanje, e-okoliš, odnosno ICT primjenu u zaštiti okoliša, a bit će riječi i o procesnoj industrijskoj ICT tehnologiji te robotizaciji industrije. Središnja tema je "Dan gospodarstvenika" koji će se održati u srijedu 23. svibnja. Očekuje se dolazak vodećih domaćih i EU gospodarstvenika i stručnjaka te predstavnika iz Ministarstava rada i mirovinskog sustava i Ministarstva znanosti i obrazovanja.