Sigurnosna nadogradnja za Microsoftove platforme

Sigurnosna nadogradnja za Microsoftove platforme
Fotolia

Tijekom tjedna Microsoft će izdati novu sigurnosnu nadogradnju za Microsof korisničke račune. Radi se o sigurnosnoj nadogradnji koja će putem prijave u dva koraka pojačati sigurnost Microsoft korisničkih računa.

Nadogradnja se odnosi na Outlook, Skype, SkyDrive, Xbox i na sve račune koji spadaju pod Windows Live ID. S više od 700 milijuna korisnika koje Microsoft broji na raznim uređajima diljem svijeta, zasigurno će velik broj korisnika bez sumnje imati koristi od nove sigurnosne nadogradnje.

Mogućnost poboljšanja sigurnosti putem prijave kroz dva koraka bila je do sada dostupna na vlastiti izbor putem stranica commerce.microsoft.com i xbox.com, te će sada biti svima dostupna putem Microsoft nadogradnje.

U korisničke račune je još uvijek moguće izvršiti prijavu sa standardnom lozinkom, te se drugi korak pri prijavi može aktivirati posebnim kodom.  Ako želimo iskoristiti prednost novog sigurnijeg sustava prijave na korisničke račune, potrebno je otići u sustav upravljanja  i započeti sa postavljanjem sigurnosnog sustava prijave u dva koraka.

Neke Microsoft aplikacije i uređaji poput Xbox 360 ne podržavaju ovakvu nadogradnju, te je za njih moguće postaviti posebnu lozinku koja je vezana za određeni uređaj te tako dobiti na dodatnoj sigurnosti.

Kada ste postavili novu razinu sigurnosti na svom uređaju, sigurnosne postavke za uređaj postavite na „pouzdano“  te je potrebno za aktivaciju nove razine sigurnosti samo prvi puta unijeti kombinaciju lozinke i posebnog koda.

Kompanije poput Google-a i Facebook-a već koriste takve mjere sigurnosti kako bi osigurali što viši nivo sigurnosti   za svoje korisnike i zaštitili ih od napada hakera.