Selfiiji bi mogli zamjeniti lozinke

Selfiiji bi mogli zamjeniti lozinke
Fotolia

Izgleda kako bi selfie mogao zamijeniti lozinku prilikom online plaćanja. MasterCard isprobava novu tehnologiju koja bi mogla omogućiti korisnicima da svoje online transakcije provedu putem popularnog „selfija“ dok bi lozinka bila stvar prošlosti. Upravo se rade probna testiranja a prvi ispitanici, njih 500, treba umjesto lozinke pokazati svoj selfie.

" Želimo identificirati ljude na način da znamo tko su oni, a ne na osnovu onoga što oni pamte. Imamo previše lozinki koje treba zapamtiti što stvara dodatne probleme potrošačima i poslovnim subjektima.", izjavio je za CNN Money izvršni direktor Ajay Bhalla iz MasterCarda.

On također smatra kako će nova generacija koja je luda za selfie odlično prihvatiti ovu ideju. Kako bi koristili ovu uslugu, korisnici će morati preuzeti MasterCard smartphone aplikaciju. Dok smo se mi rugali selfieju i mislili kako je to prolazan hir i tamo neko "kreveljenje" čini se kako njegovo vrijeme tek dolazi.

Ovo je super ideja što se tiče online plaćanja, a mladi će je sigurno objeručke prihvatiti. Zato, radite što više selfie fotografija, ona najbolja bit će glavna za online plaćanja. Pardon, najljepša...