Schneider Electric donirao naprednu opremu Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu

Schneider Electric donirao naprednu opremu Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu
Schneider Electric

Tvrtka Schneider Electric donirala je Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu upravljačko-zaštitni, numerički relej tipa SEPAM G87, kojim će se zamijeniti do sada korišteni elektro-mehanički releji. Relej je namijenjen za generatorsku zaštitu te će se na fakultetskom laboratoriju upotrebljavati za zaštitu rada male hidroelektrane.

Najnovija generacija uređaja SEPAM serije 80, koriste se u najzahtjevnijim uvjetima diljem svijeta, od trafostanica, brodogradnje, nuklearnih elektrana, i drugih elektroenergetskih postrojenja. Nova oprema studentima će omogućiti da osim simulacije rada (mjerenja, parametriranja, upravljanja), mogu dotaknuti i djelić realnog svijeta koji ih čeka nakon završetka studija.

Doniranu opremu koristit će studenti smjera elektroenergetika kojima će ovo biti jedinstvena prilika za upoznavanje s najmodernijom opremom za zaštitu od kvarova u elektroenergetskim postrojenjima. Oprema će se također koristiti i u nastavi iz kolegija električna postrojenja, elektrane, zaštita elektroenergetskog sustava i specijalni sustavi zaštite.

„Iznimno nam je drago što smo ostvarili suradnju s Fakultetom elektrotehnike i računarstva, te se kao bivši studenti zahvalili fakultetu za sve što nam je omogućio. Naša kompanija Schneider Electric aktivno kreira nove trendove u svijetu elektronike i IoT te se trudimo pomoći mladim stručnjacima u praktičnim pripremama i suočavanju s izazovima prilikom zapošljavanja“, istaknuo je Antonio Obratov, prodajni inženjer u sektoru energetike i servisnih usluga Schneider Electric.