Sat kodiranja u Algebru privukao više od 800 učenika osnovnih škola

Sat kodiranja u Algebru privukao više od 800 učenika osnovnih škola
Algebra

Više od 800 djece osnovnoškolske dobi odazvalo se pozivu Algebrine Digitalne akademije da se pridruže globalnom „Satu kodiranja“. Oni su u četiri najveća hrvatska grada, Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, proveli nedjelju savladavajući osnove kodiranja uz instruktore Digitalne akademije.

Instruktori Digitalne akademije od prošle školske godine provode originalni program digitalnog obrazovanja osnovnoškolaca u velikom broju gradova širom Hrvatske, trenutačno u njih 18, te stoga imaju veliko iskustvo u približavanju teme kodiranja djeci na zabavan i kreativan način.

"Sat kodiranja" globalni je projekt u kojem svake godine sudjeluju deseci milijuna učenika i studenata u preko 180 zemalja svijeta. Tijekom jednog sata oni se upoznaju s računarstvom, kroz rad s mentorima i predavačima demistificiraju programiranje i kodiranje te svake godine iznova dokazuju da doslovno bilo tko može naučiti osnove kodiranja.

Organizacijom najposjećenijeg „Sata kodiranja“ u Hrvatskoj, Algebrina digitalna akademija ponovno se pridružila ovom globalnom fenomenu iza kojega stoji Code.org, neprofitno udruženje čiji je cilj širenje informatike i njezina dostupnost u što većem broju škola.

Ovim je projektom Algebra ujedno najavila otvaranje upisa za Zimsku školu Digitalne akademije koja će djeci od 1. do 8. razreda osnovne škole pružiti priliku da tijekom zimskih praznika, uz odabir jednotjedne ili dvotjedne škole, savladaju niz njima atraktivnih znanja.

Zimska škola Digitalne akademije održat će se od 2. do 11. siječnja, a djeci nudi nove prilike za napredovanje, rast i razvoj u digitalnom svijetu.