Samsung s Miguelom Chevalierom priprema umjetničku instalaciju na IFA-i 2014

Samsung s Miguelom Chevalierom priprema umjetničku instalaciju na IFA-i 2014
Samsung

Tvrtka Samsung objavila je suradnju s poznatim digitalnim umjetnikom Miguelom Chevalierom u kreiranju digitalne umjetničke instalacije „Origin of the Curve“. Postav će premijeru imati u paviljonu tvrtke Samsung i biti izložen tijekom trajanja najvećeg europskog sajma potrošačke elektronike, IFA 2014, od 5. do 10. rujna.

Instalacija je fascinantan spoj tehnologije i umjetnosti te predstavlja novi i emotivni pristup kreativnom marketingu, rečeno je prilikom najave. Chevalierova poetična i elegantna umjetnička instalacija koristi formu novog Samsungovog zakrivljenog UHD TV-a, omogućujući posjetiteljima da osjete snagu zakrivljenosti kroz novo vizualno iskustvo.

Postav je sastavljen od nekoliko lukova koji se preklapaju s više Samsungovih zakrivljenih TV-a te predstavlja virtualnu stvarnost u pokretu, koja se preobražava u koreografske pokrete u skladu sa zvukovima generativne glazbe koju je skladao Jacopo Baboni Schilingi. Kako bi se naglasilo višeosjetilno i uranjajuće iskustvo, infracrveni senzori omogućavaju posjetiteljima sajma IFA da budu u interakciji s instalacijom „Origin of the Curve“ i stvaraju različite kretnje obojenih šara na zakrivljenom ekranu.

„Origin of the Curve“ prikazivat će se u Ultra HD razlučivosti, koja pruža zapanjujući i potpuni spektar renderiranja mogućnosti boja koje posjeduje novi Samsungov UHD TV. - Kada je digitalna slika alat s kojim radim, od iznimne je važnosti imati ekran vrhunske kvalitete kako bih uspješno oživio svoje kreacije - izjavio je Miguel Chevalier i dodao - novi Samsungov zakrivljeni TV spojio se neprimjetno s mojim umjetničkim pravcem za instalaciju „Origin of the Curve“ objedinjujući najbolju visoku rezoluciju i mogućnost boja s elegantnim zakrivljenim dizajnom koji uvlači gledatelja u umjetničko djelo.

Pokazujući rastući svijet u kojem se spajaju umjetnost i tehnologija, „Origin of the Curve“ je inspiriran određenim oblicima i živim slikama novog Samsungovog zakrivljenog UHD TV-a. - Povezujemo se s našim korisnicima na emotivan način kroz suradnju s Miguelom Chevalierom - naglasio je Yoonjung Lee, dopredsjednik poslovne jedinice vizualnih zaslona tvrtke Samsung Electronics i dodao - počevši od najvećeg europskog sajma potrošačke elektronike IFA, pokušat ćemo „Origin of the Curve“ urezati u sjećanje korisnika pokazujući umjetničke, premijerne slike na Samsungovom zakrivljenom TV-u.

Francuski umjetnik Miguel Chevalier poznat je kao jedan od pionira digitalne umjetnosti i od 1978. godine radi na novim stilovima u umjetnosti uz pomoć osobnog računala. Također, bio je domaćin, ali i sudionik projektnih izložbi velikih razmjera u većini gradova na otvorenom, na javnim mjestima, u muzejima i suvremenim umjetničkim centrima u Europi, Aziji, SAD-u i Južnoj Americi.