Samsung na CES-u predstavlja nove zaslone velikog formata

Samsung na CES-u predstavlja nove zaslone velikog formata

Samsung Electronics predstavit će novi portfelj zaslona velikih formata na međunarodnom sajmu CES 2014, koji se sljedeći tjedan održava u Las Vegasu. Kako je najavljeno iz te tvrtke, bit će predstavljen niz rješenja za primjenu u hotelima, tvrtkama i maloprodaji, osmišljenih kako bi korisnicima omogućili bolji uvid u informacije i unaprijeđeno korisničko iskustvo.

Kako bi prikazao prednosti zaslona velikih formata (Large Format Display - LFD) u svakome od navedenih scenarija, Samsungov paviljon na CES-u bit će postavljen nalik luksuznom hotelu, s video-zidom u predvorju, novim rješenjima hotelskih TV prijamnika i zaslonima postavljenim u poslovnom centru, uključujući interaktivnu ploču i najveći LFD zaslon na svijetu, dijagonale 95 inča.

"Samsung neprekidno radi na razvoju pametnih zaslona velikih formata namijenjenih poslovnim korisnicima, uključujući hotele, konferencijske centre i šoping centre. U 2014. ćemo predstaviti nove inovativna i raznovrsna LFD rješenja za razne segmente tržišta.", rekao je Jeong-hwan Kim, viši potpredsjednik odjela vizualnih zaslona tvrtke Samsung Electronics.

Kao odgovor na sve veću potražnju za naprednim zaslonima u hotelijerstvu, Samsung nudi inovativna rješenja za predvorja i hotelske sobe. U sklopu sajma tvrtka će predstaviti video-zidove na kojima će, u realnom vremenu, prikazivati informacije o vremenu i tečajne liste valuta.

Nadalje, bit će prikazana rješenja hotelskih TV prijamnika koji omogućavaju prikaz raznovrsnog sadržaja, od filmova i igara do informacija o lokalnim znamenitostima, s ciljem unaprjeđenja zadovoljstva gostiju. Značajka „Smart View“ istovremeno gostima omogućava pregled sadržaja s vlastitih pametnih telefona i tableta na zaslonu hotelskog televizora.

U sklopu postava poslovnog centra Samsung će predstaviti rješenje interaktivne ploče (Interactive White Board), koje omogućava upravljanje na dodir i istovremeni prikaz sadržaja s više uređaja. To rješenje omogućava prikaz elektroničkih oglasnih ploča, objedinjujući hardver i softver koji omogućava prikaz sadržaja s jednog računala.

Ovo rješenje već se primjenjuje u mnogim školama, uključujući Učionice budućnosti u Osnovnoj školi Kamešnica u Otoku te zagrebačkoj IX. gimnaziji. Tvrtka će na CES-u predstaviti i nove značajke koje omogućavaju jednostavnije podešavanje zaslona, kao i značajku pokazivača koja će zamijeniti dosad uobičajene laserske pokazivače.

Samsung će u sklopu izložbenog prostora predstaviti i najveći zaslon velikog formata na svijetu. Model oznake ME95C već sada je krenuo u masovnu proizvodnju a riječ je o zaslonu dijagonale 95 inča odnosno 2,1 metra koji, kako ističu predstavnici Samsunga, nudi izuzetno visoku kvalitetu prikaza sadržaja.

Tvrtka posljednjih pet godina drži vodeću poziciju na tržištu zaslona velikih formata, s tržišnim udjelom od 26,4 posto u posljednjem kvartalu ove godine. Tvrtka je učvrstila poziciju na rastućem tržištu B2B zaslona, povećavši tržišni udjel s 19 posto u 2012., na 26 posto u 2013. godini.