SNAŽNA PORUKA

Samo 25 posto vlada će imati GenAI usluge do 2027

Samo 25 posto vlada će imati GenAI usluge do 2027
Depositphotos

Manje od 25 posto vladinih organizacija imat će generativne usluge okrenute građanima s omogućenom umjetnom inteligencijom do 2027., prema Gartneru. Strah od javnog neuspjeha i nedostatak povjerenja zajednice u vladinu upotrebu tehnologije usporit će usvajanje za vanjsku upotrebu kod građana.

Kao i sve industrije u proteklih 15 mjeseci, vlade su istraživale mogućnosti i rizike povezane s pojavom GenAI-ja. Gartnerova godišnja globalna anketa na više od 2400 CIO-ova i tehnoloških rukovoditelja otkrila je da je 25 posto vlada implementiralo ili planira implementirati GenAI u sljedećih 12 mjeseci. Daljnjih 25 posto planira implementaciju u sljedeća 24 mjeseca. Rani fokus bio je na uspostavi početnog okvira upravljanja za podršku eksperimentiranju i uskom usvajanju.

"Iako su vlade godinama imale koristi od upotrebe zrelijih AI tehnologija, rizik i neizvjesnost usporavaju usvajanje GenAI-ja u velikom obimu, posebno nedostatak tradicionalnih kontrola za ublažavanje odstupanja i halucinacija", rekao je Dean Lacheca, potpredsjednik analitičara u Gartneru. "Osim toga, nedostatak empatije u pružanju usluga i neuspjeh u ispunjavanju očekivanja zajednice potkopat će javno prihvaćanje korištenja GenAI-ja u uslugama okrenutim građanima."

Kako bi se to riješilo, Gartner preporuča vladama da nastave s aktivnom implementacijom GenAI rješenja koja će poboljšati interne aspekte usluga građanima. "Usvajanje GenAI-ja od strane vladinih organizacija trebalo bi ići tempom koji je usklađen s njihovom sklonošću riziku, kako bi se osiguralo da rani pogrešni koraci u korištenju AI-a ne potkopaju prihvaćanje tehnologije u pružanju državnih usluga od strane zajednice", rekao je Lacheca. "To će značiti da će mogućnosti pozadinskih ureda napredovati brže od korištenja tehnologije za izravnu uslugu građanima."

Prema Gartneru, vladine organizacije mogu ubrzati usvajanje GenAI-ja fokusiranjem na slučajeve korištenja koji pretežno utječu na unutarnje resurse, izbjegavanjem percipiranih rizika povezanih s uslugama okrenutim građanima i izgradnjom znanja i vještina povezanih s tehnologijom. Također bi trebali izgraditi povjerenje i ublažiti povezane rizike uspostavom transparentnog upravljanja umjetnom inteligencijom i okvira osiguranja za interno razvijene i nabavljene sposobnosti umjetne inteligencije.

"Ovi se okviri moraju posebno baviti rizicima povezanima sa slučajevima korištenja usluga usmjerenih prema građanima, kao što su netočni ili pogrešni rezultati, privatnost podataka i sigurni razgovori", rekao je Lacheca. "To se može postići osiguravanjem da se procesi upravljanja posebno bave svakim rizikom prije i nakon početne implementacije."

Osim toga, vladine organizacije trebale bi implementirati praksu dizajna usmjerenog na čovjeka usmjerenu na empatiju kada dizajniraju korištenje rješenja umjetne inteligencije okrenutih građanima ili radnoj snazi. To osigurava da rješenja ostanu u skladu s očekivanjima zajednice kada je u pitanju određivanje kako i kada ih treba koristiti iz perspektive građana.