Robot testira zaslon osjetljiv na dodir

Robot testira zaslon osjetljiv na dodir
Fotolia

Google je odlučio iskoristiti robota kako bi testirao zaslon koji je osjetljiv na dodir. Robot pomaže pri mjerenju latencije između dodira i djelovanja, a izgradila ga je finska tvrtka OptoFidelity.

Testiranje se provodi na Android i Chrome OS uređajima, a Google smatra kako je ovo najbolji način mjerenja latencije.

Android je imao dosta kritika na svoj račun u vidu spore reakcije uređaja na dodir zaslona od strane prstiju. Inače, naši touchscreen uređaji imaju istu teksturu i pritisak, ali odgovor se može razlikovati.

Čak i mala količina oklijevanja između dodira na zaslon i uređaja može dovesti do toga da nema odgovarajuće reakcije koja bi zadovoljila korisnika. Najgore je kada uređaj ne reagira na naše dodirivanje zaslona.

Tijekom godina Google je radio na smanjenju latencije između dodira i uređaja, a jedan od najznačajnijih primjera je Project Butter koji je uveden u Android 4.1 Jelly Bean. Radilo se o projektu koji je omogućio glatko korisničko iskustvo, a brzina procesora se povećava kada uređaj detektira aktivnost na zaslonu osjetljivom na dodir.

U ovom trenutku, velike se nade polažu u robot tehnologiju, a OptoFidelity ima pred sobom veliki izazov - kako da zadovolji "apetite" Googlea u vezi korištenja zaslona osjetljivog na dodir i što bolje reakcije uređaja.