Rekordne brojke petog izdanja New Europe Market konferencije

Rekordne brojke petog izdanja New Europe Market konferencije
NEM

Prošlog tjedna održana konferencija New Europe Market bila je peta po redu i privukla je do sada najveći broj zainteresiranih sudionika i predavača. Prema informacijama organizatora, u četiri su dana u Dubrovniku ostvarili dosad najveću posjetu uz renomirane predavače iz cijelog svijeta.

Konferenciju je pratilo više od 800 sudionika čime se pokazalo kako je regiji srednje i istočne Europe doista potreban ovakav sadržaj. NEM je ove godine uspio privući goste iz 50-ak zemalja sa svih kontinenata, što čini veoma raznoliku publiku s različitim lokalnim iskustvima. U panel raspravama i posebnim prezentacijama sudjelovala su 53 stručnjaka panelista koji dolaze iz vrha televizijske industrije, a koji su svoja iskustva bez suzdržavanja podijelili sa svim gostima NEM-a.

Uz panele kao središte događanja konferencije i glavno mjesto za dijeljenje iskustava i stavova s publikom, gosti su imali prigodu vidjeti i ekskluzivna prikazivanja materijala u NEM Showroomu. Riječ je o privatnoj arena u kojoj su zainteresirani mogli vidjeti nove formate renomiranih distribucijskih kuća poput Global Agencyja, FreemantleMedia, Lionsgatea, BBC Worldwidea, ali i Roberta Knjaza i njegove kuće Redneck and Sons. Male networking događaje u vidu pauza za kave sponzorirale su poznate tvrtke, no pravi zabavni događaji održavali su se u večernjim satima.

Ekskluzivan i najzapaženiji događaj svakako je bio predivan Pickbox Welcome Drink na krovu hotela Dubrovnik Palace tijekom kojega je američki glumac Michael Weatherly razgovarao s voditeljicom Antonijom Mandić. Eutelsat je proslavio 20 godina suradnje s Fashion TV-em uz posebnu reviju za uzvanike. FOX je zatvorio večernje zabave velikim slavljem u Lazaretima, gdje je uspio rasplesati i spojiti mnoge poslovne ljude.