Regionalni projektni menadžeri okupit će se na 11. PMI Forumu

Regionalni projektni menadžeri okupit će se na 11. PMI Forumu
PMI

Za nešto više od mjesec dana, od 13. do 15. studenoga, zagrebački Plaza Event Centar ugostit će regionalne stručnjake za vođenje projekata na 11. izdanju PMI Foruma pod nazivom „Vještine iz rukava uspješnog voditelja projekata“. Oko 400 sudionika imat će priliku usavršiti svoje znanje na radionicama, saznati više o novim trendovima u svijetu projektnog menadžmenta te upoznati kolege iz struke i s njima izmjeniti iskustva o izazovima s kojima se susreću u poslovanju.

Na trodnevnom izdanju 11. Foruma, kroz radionice i izlaganja, svoje iskustvo i znanje će sa sudionicima podijeliti preko 20 izlagatelja. Tijekom konferencijskog dana PMI Croatia će predstaviti trendove upravljanja projekata na hrvatskom tržištu rada, a temu će nadopuniti Vedrana Jelušić Kašić iz EBRD-a s izlaganjem o strategiji razvoja održive ekonomije kroz razvoj tržišta kapitala.

Konferencija je izvrsna prilika za upoznavanje najboljih sustavnih rješenja koja se koriste za upravljanje projektima, portfeljem i programima tvrtki i podržavaju sve elemente upravljanja od planiranja, realizacije i monitoringa do prioritizacije i upravljanja rizicima. Alate s konkretnim primjerima implementacije predstavljaju partneri Foruma i tvrtke s višegodišnjim iskustvom: Altima, Primakon, Algebra, Sedam IT i Spin.

Također, sudionici će moći naučiti više o tome „kako govoriti jezikom koji sponzori razumiju“ te u sklopu panel diskusije čuti iz prve ruke od kolega kako su razvijali svoje vještine uspješnih projekt menadžera. Tu su i aktualni Blockchain, izlaganje Mitje Kumara iz Deloittea te case study Branimira Medića, uglednog hrvatskog arhitekta koji živi i radi u Amsterdamu. Forum ponovo ugošćuje Zijaha A. Sokolovića s njegovom glumačkom radionicom čije savjete koristimo u privatnom životu i profesiji.

U programu PMI Foruma ističu se cjelodnevne radionice gotovo uvijek popunjene jer sudionicima pružaju konkretna znanja i vještine koje odmah mogu primjeniti na svojim projektima. Ovogodišnje izdanje Foruma donosi četiri radionice, dvije u ponedjeljak, 13. studenoga, te dvije u srijedu, 15. studenoga.

Ponedjeljak otvaraju domaći stručnjaci, Željko Trogrlić i Stanislav Strešnjak vodit će radionicu Agilna procjena i planiranje, dok će istovremeno iskusna voditeljica projekata Tatjana Kotarski juniorima i svima koji žele započeti karijeru u vođenju projekata pružiti osnovno znanje i praktične savjete tijekom radionice Kako postati i ostati uspješan voditelj projekata. Forum u srijedu zatvaraju dvije cjelodnevne radionice. Španjolski stručnjak, predavač i autor brojnih književnih uspješnica Alfonso Bucero bavit će se često ključnom vještinom utjecanja na druge tijekom radionice Kako razviti vještine utjecaja za uspjeh projekta. Paralelno će Tihana Dragičević, life coach s dugogodšnjim iskustvom, voditi radionicu SDI: Zašto radimo to što radimo? koja je korisna za svakoga tko se susreće s timskim radom.

Udruga će i nagraditi najuspješnije projekte u nekoliko kategorija, a prijave su još uvijek otvorene za zainteresirane tvrtke. Prijave za PMI Forum su otvorene, a zainteresirani se mogu prijaviti online. Studenti tijekom cijelog razdoblja trajanja prijava ostvaruju 70% popusta na cijenu kotizacije.