Razvoj zaslona osjetljivog na dodir izvan 3D Touch okruženja

Razvoj zaslona osjetljivog na dodir izvan 3D Touch okruženja

Činjenica je kako korištenje zaslona osjetljivog na dodir može koji put biti neugodno, a prisutnost tipke je ponekad od velike pomoći. Jedan startup je prikazao slučaj tableta koji stvara tipke iz ničega (radi se o tekućini).

No, ono što je još interesantnije je da njemačka tvrtka sada razmatra i proučava neku drugu vrstu proizvodnog touchscreen procesa koji bi dopustio da se doda sljedeća generacija haptic značajke. Preciznije, Robert Bosch želi dodati smisao „osjećaja“ za zaslone koji se mogu koristiti bez traženja osoba.

Prema The Economistu, Bosch je razvio sustav koji se zove neoSense koji doda površinske teksture na mješavinu elemenata koji mogu pružiti haptic povratne informacije korisniku u interakciji sa zaslonom osjetljivim na dodir. Ostali elementi koji nude povratne informacije vezane uz interakciju zaslona uključuju vizualne efekte, zvukove i vibracije, ali Bosch želi dodati prave tipke na zaslonima.

neoSense tekstura na zaslonu može biti "gruba, glatka ili uzorak" na razne načine predstavljajući položaj različitih tipki koje imaju različite svrhe. Na taj način, vozač će biti u mogućnosti pronaći određenu tipku, a primjenom varijabilnog tlaka, on ili ona će biti u mogućnosti komunicirati s određenim auto značajkama.

Sustav će pustiti korisniku uključivanje i isključivanje pojedinih funkcija, ali i povećati dodirni pritisak za pomicanje kroz glazbu ili radio postaje. Apple već uveo takvu vrstu interakcije zaslona u iPhone 6s.

Nazvana 3D Touch, tehnologija nudi samo na razini sustava prečace do određene značajke, ali ima potencijal da pomogne Appleu u potpunosti redizajnirati iPhone. U ovom trenutku, nije jasno kada će neoSense tehnologija biti dostupna te koji proizvodi će ga koristiti.