Radionica robotike za goste Osnovne škole Trnsko

Radionica robotike za goste Osnovne škole Trnsko

U sklopu svojih nastojanja za poticanje promocije i korištenja naprednih tehnologija među mladima, Microsoft Hrvatska organizirao je posjet učenika osnovnih škola Mate Lovraka iz Petrinje i Galdovo iz Siska zagrebačkoj showcase školi Trnsko. Više od 60 učenika od svojih je vršnjaka iz Zagreba i njihovih nastavnika moglo čuti konkretne informacije o korištenju tehnologije u nastavi.

Budući da Osnovna škola Trnsko već drugu godinu koristi mBot robote s ciljem jačanja vještina iz STEM područja kod učenika, održana je radionica robotike. Učenici gostujućih škola sudjelovali su u pisanju programa putem logičkih blokova, prebacivanju programa na programski jezik kojeg robot razumije te u kontroli robota kod izvršavanja postavljenog zadatka.

U sklopu radionice  “Smart matematika“ održan je sat matematike pomoću pametne ploče i tablet računala, a cilj takve nastave je podizanje obrazovanja učenika na višu razinu te vizualizacija pojedinih područja kako bi ih se učinilo zanimljivijima i manje apstraktnima za učenike. Radionicu o osnovama programiranja putem alata Scratch održala je Nika Tilić iz Udruge Programerko koja se bavi poticanjem razvoja informatičkih vještina kod djece školske dobi.